Efkan Ala: Demirtaş'ın Sur çağrısı açık bir provokasyondur

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Demirtaş'ın Sur'a yürüyüş çağrısı hakkında açıklama yaptı. Ala, "Demirtaş'ın açıklamaları açık bir provokasyondur. Provokasyonu yapanlar sonuçlarına katlanır'' dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala açıklama yaptı. Açıklamasında, ''Demirtaş'ın açıklamaları açık bir provokasyondur. Provokasyonu yapanlar sonuçlarına katlanır'' dedi.

Sur çağrısı açık bir provokasyondur

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Sur'daki operasyonların durdurulması için bugün yaptığı yürüyüş çağrısına İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'dan "provokasyon" yanıtı geldi. Âlâ, Demirtaş'ın çağrısı için "Açık bir provokasyondur. Provokasyonu yapan sonuçlarına katlanır" dedi. 

Bakan Âlâ, Diyarbakır halkına "Provokasyonlara prim vermeyin" çağrısı yaptı, "Önümüzdeki günlerde huzur ortamını onlara hazırlayıp takdim edeceğiz" dedi. 

"Nerede halkı huzursuzsa..."

Meclis'teki bütçe görüşmeleri öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan,  "Operasyonlar devam edecek mi?" sorusuna "Nerede çukur, bomba düzeneği varsa, nerede halkı huzursuz eden terörist baskı varsa elbette sürecek. Ama onların olmadığı yerde hiçbir sorun yok. Bölgede de insanlar işinde gücünde" diye yanıt verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Erdoğan'dan savcılara 'Demirtaş' çağrısı
Davutoğlu: AYM Can Dündar kararıyla davaya müdahale etti
Diyarbakır Sur'da provokasyona karşı önlemler artırıldı

Güncel Haberleri