Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ seçim sonuçları

7 Haziran 2015 milletvekili seçim sonuçlarına göre Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da CHP 7 milletvekili, AK Parti 4 milletvekili, MHP ise tek milletvekili çıkardı.

Edirne

7 Haziran 2015 milletvekili seçim sonuçlarına göre Edirne'den 3 milletvekili meclise seçildi. Edirne'deki seçimlerde il oylarının yüzde 52,94'ünü alarak 2 milletvekili çıkardı. AK Parti ise Edirne'den aldığı yüzde 24,27 ile meclise bir milletvekili gönderdi.

CHP

Okan Gaytancıoğlu
Erdin Bircan

AK Parti
Şemsettin Emir

Kırklareli

7 Haziran 2015 milletvekili seçim sonuçlarına göre Kırklareli'nden 3 milletvekili meclise seçildi. CHP bu ilde aldığı yüzde 49,40 oy ile 2 milletvekili çıkarırken, AK Parti aldığı yüzde 23,70 oy ile meclise tek milletvekili gönderdi.

CHP

Türabi Kayan
Vecdi Gündoğdu

AK Parti

Hamdi Irmak

Tekirdağ

7 Haziran 2015 milletvekili seçim sonuçlarına göre Tekirdağ'dan 6 milletvekili meclise seçildi. Bu ilde oyların yüzde43,87'sini alan CHP meclise 3 milletvekili gönderdi. İlde 2.parti olan AK Parti aldığı yüzde 31,59 oy ile meclise 2 milletvekili, MHP ise yüzde 15,03 oy ile tek milletvekilini meclise gönderdi.

CHP

Faik Öztrak
Candan Yüceer
Emre Köprülü

AK Parti

Mustafa Yel
Ayşe Doğan

MHP

Bülent Belen

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Tüm ayrıntılarıyla 7 Haziran 2015 Genel Seçim sonuçları

Güncel Haberleri