e YDS sınav sonucu öğren araması araması yapan adaylar 19 Ocak 2019'da yapılan e YDS sonuçlarını öğrenmek istiyor. ÖSYM tarafından yapılan açılama ve önceki sınavların gösterdiği gibi, e YDS sonuçları sınavın yapıldığı gün açılanıyor. Daha önce gerçekleşen e YDS sınav sonuçları 19:45'te ÖSYM resmi sitesinden açıklanmıştı.
E YDS SONUCU ÖĞREN | 19.01.2019 E YDS SONUÇLARI
Adaylar yukarıdaki bağlantıya tıklayarak aday numara ve şiflerini girip yabancı dil sınav sonucunu öğrenebilirler.
ÖSYM YİNE UYARDI
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), bugün yapılacak Elektronik Yabancı Dil Sınavı e-YDS 2019/1 (İngilizce) adaylarına, saat 13.30'dan sonra sınavbinalarına girişe izin verilmeyeceği uyarısında bulunuldu.
ÖSYM Başkanlığının Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, 19 Ocak Cumartesi günü yapılacak e-YDS 2019/1 (İngilizce) adaylarının, saat 13.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacağı belirtildi.
Paylaşımda ayrıca adayların fotoğrafsız nüfus cüzdanı ile sınava katılmalarına kesinlikle izin verilmeyeceği vurgulandı.
e-YDS NEDİR, YILDA KAÇ KEZ YAPILIR?
e-YDS sınav nedir, yılda kaç kez yapılır, e-YDS puanları hangi alanda kullanılır gibi soruların cevabını adaylar merak ediyor.
- Bir aday, aynı yıl içerisinde, aynı dilden 3 ayda bir sınava girebilir.
- Sınav, YDS’ de olduğu gibi çoktan seçmeli 80 sorudan oluşmaktadır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır.
- Yazılı YDS'ye dilediğiniz kadar girebilirsiniz. Ancak şimdilik her 3 ayda bir e-YDS'ye girebilirsiniz.
- İnternet üzerinden önce sınav ücretini yatırmalıdır. (Kredi kartı ile ödeme zorunludur.) Sınav ücretini yatıran adaylar ÖSYM şifresi ile sisteme giriş yaparak, e-YDS sınavı için başvurularını tamamlarlar.
Başvuru sonucunda, başvuru belgenizin bir çıktısını almanız gerekir. ÖSYM şifresi olmayan adayların ise; sınav ücretlerini ödedikten sonra ÖSYM Başvuru Merkezlerinden başvurularını yapmaları gerekir.
E YDS PUANI NEREDE KULLANILIR?
KPSS A grubu atamaları, kamu görevlilerinin dil tazminatı alması, kamu kurum ve kuruluşlarınca yurt dışı teşkilatında sürekli göreve atanacak memurlar, yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlilik başvuruları, yurt dışında bir yükseköğretim programını bitirenlerin diploma denklik
İşlemleri, ÖYP ve cari araştırma görevlisi atamaları, doçentlik başvuruları, tıp ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi almak isteyen adaylar için.
E YDS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
e-YDS sınavına katılacak olan adaylar ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvuru işlemini gerçekleştirebilir.
Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara’da 3000, İstanbul’da 432, İzmir’de 112 olacaktır. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır. e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir.
Adaylar, Deneme e-Sınav uygulamasına ve e-YDS 2018/12 İngilizce Kılavuzuna aşağıdaki bağlantılardan erişebilir.
E YDS SINAVINA GİRENLER BUNLARA DİKKAT!
Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı yer alıyor. Adayların, bu belgenin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğrafın görünür olmasına özen göstermesi gerekiyor.
Sınav günü giriş belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarının adayların yanında olması şart. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalı. Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.
Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunluluğu bulunuyor. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değil.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar ile çipli, manyetik şeritli, 16 rakamdan oluşan baro kart ve 7 rakamdan oluşan güvenlik kodu bulunan geçerlilik tarihi dolmamış resmi Avukat Kimlik Belgesi, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek.
Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalı.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalı. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile geçersiz sayılacak.
Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalı.