E-Devlet pasaport kaydı nasıl yapılır? Yurt dışından gelen cep telefonu nasıl kayıt ettirilir?

E-devlet üzerinden pasaport kaydı nasıl yapılır? Telefona pasaport kaydı işlemleri ve yapılması gerekenleri adım adım haberimizden bulabilirsiniz. Yurt dışından getirilen cep telefonu nasıl kayıt ettirilerek kullanıma hazır hale getirilir? Cep telefonuna IMEI numarası alma işlemi. Ayrıntılar ve yapılması gerekenlerin tümü haberimizde.

Yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de yasal olarak kullanmak için ne yapılmalı? e-Devlet pasaport kaydı ile yurt dışından gelen cep telefonuna kayıt ettirme işlemi haberimizde. 2017 E-Devlet Pasaport Kaydı Nasıl Yapılır? Telefonun pasaport kaydı işlemi ve IMEI numarası alma E-devlet sitesi üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. E-devlet sitesinden pasaport kaydı yapabilmeniz için bazı işlemleri yerine getirmeniz gerekir.

E DEVLET İLE TELEFONA PASAPORT KAYDI YAPTIRMA İŞLEMİ

Yurtdışından aldığımız veya yurt dışından gelen bir tanıdığımızın ülkemize getirdiği telefonu kullanabilmemiz için BTK’ya telefonu kayıt ettirmemiz gerekir. Telefon geldiği zaman belli bir süre içerisinde kayıt işlemi yaptırılmadığı takdirde telefon 2 gün ile 2 hafta arasında bloklanmaktadır. Telefonun pasaport kaydı işleminizi E-devlet sitesi üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. E-devlet sitesinden pasaport kaydı yapabilmeniz için bazı işlemleri yerine getirmeniz gerekir.

E-devlet sitesinden pasaport kaydı yaptırmak için gerekenler şu şekildedir: -yurtdışından gelmiş olan telefonunuzun IMEI numarası, -Pasaport kaydı için 115 TL harç ödemelisiniz. -Yurtdışına giriş çıkış yapmasının üzerinden 1 ay geçmemiş olan pasaport. Eğer 1 ay geçtiyse kayıt işleminizi yapamazsınız. -Telefonu pasaporta kayıt ettirecek kişinin E-devlet şifresi gerekmektedir. Cihazınızı pasaport kayıt ettirmek için ödemeniz gereken 115 TL harç ücretini vergi dairelerine yada gerekli olan bankalara yapabilirsiniz.

E-DEVLET GİRİŞİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Harcınızı ödeyebileceğiniz anlaşmalı bankalar şu şekildedir; Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Anadolu Bankası, Asya Katılım Bankası, Alternatif Bank, Aktif Yatırım Bankası, Albaraka Türk, QNBI Finansbank, TEB, Tekstil Bank, TurkishBank, Denizbank, Turkland Bank, Türkiye Finans Bankası, ING Bank, Şekerbank, HSBC, Ziraat Bankası, Garanti Bankası ve İş Bankası’dır.

E-DEVLET PASAPORT KAYIT İŞLEM SIRASI

Telefonunuz pasaport kaydını belirttiğimiz gibi E-devlet üzerinden yapabilirsiniz. E-devlet pasaport kaydı yaptırma işlemi için ilk olarak bir E-devlet sahibi olmanız gerekir. E-devlet şifrenizi 2 TL karşılığında sadece sözlü beyan ile size en yakın olan PTT şubesinden alabilirsiniz. Telefonunuzu pasaportunuza E-devlet sitesinden kayıt yaptırmak için aşağıda verilen bağlantıya tıklamanız gerekir. Ondan sonra izleyeceğiniz adımlar şu şekildedir: -Linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkan sayfada gerekli olan TC kimlik no ve E-devlet şifrenizi girmelisiniz. -Giriş yaptığınız zaman pasaport kaydı yaptırmak için sitede sol sütunda bulunan menüler içerisinden “E-hizmetler” seçeneğine tıklamanız gerekir.

E DEVLET ÜZERİNDEN PASAPORT KAYDI İÇİN TIKLAYIN

-E-hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra orada yer alan “BTK IMEI” seçeneğine tıklamalısınız. -Tıkladıktan sonra bilgilendirici bir sayfa açılacak buradan “Devam” demeniz gerekmektedir. -Eğer son bir ay içerisinde yurt dışına giriş çıkış yapmadığınız takdirde sistem sizin daha ileriye gitmenize olanak sağlamayacaktır. 1 ay içerisinde ülkeye giriş çıkış yaptıysanız formu doldurarak E-devlet pasaport kaydını yaptırabilirsiniz.

E-devlet üzerinden pasaport kaydı nasıl yapılır? Yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır? Telefona pasaport kaydı işlemleri ve yapılması gerekenleri adım adım haberimizden bulabilirsiniz. Yurt dışından getirilen cep telefonu nasıl kayıt ettirilerek kullanıma hazır hale getirilir? Cep telefonuna IMEI numarası alma işlemi. Ayrıntılar ve yapılması gerekenlerin tümü haberimizde.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

IMEI nedir? IMEI kayıt ücreti ne kadar oldu? Zam kararı bugün duyuruldu

Güncel Haberleri