Zelenskiy ABD Kongresi'ni ziyaret etti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Kongresini ziyaret etti. Zelenskiy, burada Demokrat ve Cumhuriyetçi Kongre üyeleriyle bir araya geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York kentindeki temaslarının ardından başkent Washington DC'ye gelerek ABD Kongresi'ni ziyaret etti. Zelenskiy, Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleriyle görüştü.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Michael McCaul, görüşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Zelenskiy'e zafer elde etmesi için neye ihtiyacı olduğunu sorduğunu aktardı.

Ukrayna'nın özellikle F-16'lar ve ATACMS füzelerine ihtiyacı olduğunu söyleyen McCaul, ABD yönetiminin Ukrayna'ya ihtiyaç duyduğu desteği sağlaması gerektiğini söyledi.

McCaul, Kongre'nin çoğunluğunun Ukrayna'ya yardımları desteklediğini belirterek, diğer yandan ABD yönetiminin Ukrayna'da zafer için bir planı olması gerektiği mesajını verdi.

Zelenskiy, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Washington temaslarında hava savunmasının öncelikli konular arasında yer alacağını kaydetmişti.

ABD Başkanı Joe Biden, bugün Zelenskiy ile Beyaz Saray'da görüşecek.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri