Ukrayna'yı kana bulayan Rusya'dan Batı'ya suçlama: Küresel istikrarsızlık ve gerginliğe sebep oldunuz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Soğuk Savaş'tan sonra Batı'nın kendi çıkarları doğrultusunda insanlığın kaderini belirlemeye çalıştığını söyleyerek, Batı'nın küresel istikrarsızlık ile yeni gerginlik alanlarına neden olduğunu iddia ett.

ABD'nin New York kentinden düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama başkanlığında düzenlenen üst düzey katılımlı oturumda, Ukrayna'daki gelişmeler ele alındı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy'nin konuşmasında salonda bulunmayan ve Zelenskiy ayrıldıktan sonra salona gelerek konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO'yu yıllarca Moskova'yı dinlememekle suçladı.

Lavrov, "NATO, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütünün tekliflerini dinleseydi, Avrupa'daki krizi engelleyebilirdi" ifadesini kullandı.

'İNSANLIĞIN KADERİNİ BELİRLEMEYE ÇALIŞTINIZ'

Batı'nın Soğuk Savaş sonrasında kendi ihtiyaçları doğrultusunda insanlığın kaderini belirleme çabasına girdiğini belirten Lavrov, "Bu da küresel istikrarsızlık ve yeni gerginlik alanlarının oluşmasına yol açtı" diye konuştu.

Lavrov, Avrupa Birliğinin Ukrayna'nın üyeliğiyle ilgili "savaş olmasa hemen üyelik gerçekleşirdi" ifadelerini eleştirerek, "Türkiye ve Sırbistan halen bekleyecek ama Naziler sırayı atlayarak AB safına katılabilecek." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Madde madde açıkladılar: Ukrayna’dan Rusya’yla barış için 10 şart

Dünya Haberleri