Nepal hükümeti, ülkedeki sosyal yapının bozulduğu gerekçesiyle popüler sosyal medya uygulaması TikTok'u yasaklama kararı aldı. İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Rekha Sharma, platformun sakıncalı içerik yaydığını belirterek ve sosyal yapıyı bozduğunu gerekçe göstererek yasağın derhal yürürlüğe gireceğini ve yetkililere uygulanması için talimat verildiğini duyurdu.
Ayrıca, Dışişleri Bakanı Narayan Prakash Saud, hükümetin sosyal medya platformlarına sahip şirketlerden Nepal'de kayıt yaptırıp irtibat ofisi açmalarını, vergi ödemelerini ve ülkenin yasa ve düzenlemelerine uymalarını talep etti.
TİKTOK HANGİ ÜLKELERDE KAPATILDI?
TikTok'un dünya genelindeki yasaklanma trendine Nepal de katıldı. Bu yılın başlarından itibaren, birçok ülke, TikTok'un kullanıcı bilgilerini Çin hükümetiyle paylaşma endişeleri nedeniyle uygulamaya yasak getirmişti. Kanada, Belçika, Norveç, İngiltere, Yeni Zelanda ve daha birçok ülke, TikTok'un hükümete ait cihazlarda kullanılmasını yasaklamıştı. İsveç Savunma Bakanlığı, güvenlik endişeleri gerekçesiyle personelin iş telefonlarında TikTok'u yasaklamıştı. ABD'nin Montana eyaleti de TikTok kullanımını yasaklayarak ülkede bu kararı alan ilk eyalet olmuştu.