Bakan Fidan: Vahim olan Batı'nın Gazze'deki vahşete sessiz kalmasıdır

Dışişleri Bakanı Fidan Gazze'deki katliama sessiz kalanlara seslendi. Bakan Fidan, "İsrail'in Gazze'deki hukuk tanımazlığı karşısında sessiz kalmak dünyanın başka yerlerinde de hukukun ihlaline yeşil ışık yakmakla eş anlamlıdır" diyerek insanlık suçuna ortak olmayın çağrısı yaptı. Fidan, "Vahim olan Batı'nın Gazze'deki vahşete sessiz kalmasıdır." şeklinde konuştu.

Bakan Fidan Bosna Hersek Dışişleri Bakanı ile düzenlediği basın toplantısında Gazze'de yaşanan savaşa dair önemli açıklamalarda bulundu.

'İNSANLIK SUÇUNA ORTAK OLMAYIN'

Fidan konuyla ilgili, "Vahim olan İsrail üstünde nüfuz sahibi Batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmesidir. Gazze’deki yasa dışı kuşatmanın, insanlık dışı saldırıların halen devam etmesi utanç verici. Daha da vahimi Batılı ülkelerin vahşet karşısında tam bir sessizliğe bürünmesidir. Batıyı, Gazze’de yaşanan insanlık suçuna ortak olmamaya çağırıyorum" dedi.

'İSRAİL'İN HUKUK TANIMAZLIĞI KARŞISINDA...'

Sözlerine devam eden Bakan Fidan "Gazzeli kardeşlerimizin haklı davalarında yanında olmaya devam edeceğiz. Sorunun çözümü iki devlettir, buradan ateşkes çağrımızı da yineliyoruz. İsrail'in Gazze'deki hukuk tanımazlığı karşısında sessiz kalmak dünyanın başka yerlerinde de hukukun ihlaline yeşil ışık yakmakla eş anlamlıdır" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Yahudi öğrencilerden açık mektup: Filistinli kuzenlerimizi yalnız bırakmayacağız

Dünya Haberleri