Rusya'da benzin ve motorin ihracatına kısıtlama

Rus hükümeti, iç piyasada artan fiyatlar sebebiyle benzin ve motorin ihracatını kısıtlama kararı aldı. Geçici kısıtlamaların, akaryakıt piyasasında arzı destekleyerek tüketiciler için fiyat düşüşüne katkı sağlaması hedefleniyor.

Rusya hükümeti, iç piyasada artan akaryakıt fiyatlarını dengelemek amacıyla benzin ve motorin ihracatında geçici kısıtlamalar getirdi. Bu kararın, akaryakıt piyasasında arzı artırarak tüketiciler için fiyatların düşmesine yardımcı olması bekleniyor.

Rusya'da benzin ve motorin fiyatları, rublenin yabancı para birimleri karşısında zayıflaması ve artan ihracat nedeniyle bir süredir yükseliyordu. Bu durum, Rus hükümetini iç piyasayı korumak için harekete geçmeye yönlendirdi.

Rus hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, iç piyasadaki akaryakıt fiyatlarını dengeleme amacıyla kısıtlama kararı alındığı belirtildi. Benzin ve motorin ihracatına geçici kısıtlama getirildiği bilgisine yer verilen açıklamada, "Geçici kısıtlamalar akaryakıt piyasasında arza yardımcı olacak ve bu da tüketiciler için fiyatların düşmesine neden olacak" ifadesi kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Dünya Haberleri