Meksika 10 ülke ile 'göç krizi' toplantısı yapacak: Böylesini görmedik

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Amerika kıtasında "benzeri görülmemiş" bir göçmen akışının olduğunu söyleyerek, düzensiz göçmen krizinin yol açtığı sorunları ele almak üzere 10 ülke ile toplantı düzenleyeceğini açıkladı.

Meksika'da, Ulusal Saray'daki günlük basın toplantısında konuşan Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, düzensiz göçmen sorununun tüm bölgeyi etkileyen "yapısal bir sorun" olduğunu vurguladı.

Göç sorunlarını konuşmak üzere 10 ülkenin katılacağı bir toplantı organize edeceklerini duyuran Lopez Obrador, "Artan göç akışını durdurmalıyız ve yükselen riskler karşısında da göçmenleri korumalıyız. Ortak bir yardım planını müzakere etmeyi temenni ediyorum. Sanıyorum 10 gün içerisinde bu toplantıyı gerçekleştirebiliriz" ifadesini kullandı.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador

'GÖRÜLMEMİŞ BİR GÖÇMEN AKIŞI VAR'

Öte yandan Uluslararası Göç Örgütünden (IOM) yapılan açıklamada, Amerika kıtasında "benzeri görülmemiş" bir göçmen akışının vuku bulduğu vurgulanarak, Orta Amerika ülkeleri ile Meksika arasında daha fazla işbirliğine ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM), 14 Nisan'daki açıklamasında, Orta Amerika ülkesi Panama ve Güney Amerika ülkesi Kolombiya sınırında düzensiz göçmenlerin rotası olan Darien Boşluğu'ndan bu yıl geçmeye çalışan düzensiz göçmen sayısının 400 bine çıkabileceğini bildirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Panama'nın yeni lideri Mulino’dan ilk hamle: Düzensiz göçe karşı Darien Boşluğu'nu kapatacağım
Faslı yetkililer açıkladı: İki botta 111 göçmen yakaladık
Meksika’dan ABD’ye geçeceklerdi… 2 göçmen nehirde boğuldu
Tunus ve Avusturyalı bakanlar düzensiz göç için bir arada

Dünya Haberleri