Kuzey Kore lideri Kim'den Rusya mesajı: İlişkileri daha da güçlendirmek için adımlar atılması gerek

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya ziyaretinin ardından katıldığı politbüro toplantısında, Rusya ile ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için adımların atılması gerektiğini vurguladı. Söz konusu adımların ise ne olacağına dair bir bilgi verilmedi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 20 Eylül tarihinde gerçekleştirilen Kore İşçi Partisi politbüro toplantısına katıldı. Toplantıda, Kim'in Rusya ziyaretinin sonuçlarına ilişkin bir rapor sunuldu. Raporda, Kim'in 12-17 Eylül tarihleri arasında Rusya'nın çeşitli bölgelerini ziyaret ettiği ve bu ziyaretin Kuzey Kore-Rusya ilişkilerini yeni bir stratejik düzeye taşıdığı ifade edildi. Ayrıca, ziyaretin dünyanın jeopolitik durumunda köklü bir değişiklik getirdiği ve Kim'in Kuzey Kore-Rusya ilişkilerini geliştirme konusunda uzun vadeli planlara sahip olduğu belirtildi.

AYRINTILI BİLGİ VERİLMEDİ

Kim Jong-un, politbüro toplantısında, Rusya ile iyi komşuluk ve işbirliği bağlarının güçlendirilmesi, ikili ilişkilerin tüm alanlarda daha da etkinleştirilmesi ve ziyarette elde edilen başarıların pekiştirilmesi için adımların atılması gerektiğini vurguladı. Ancak, bu adımların ne olacağı konusunda ayrıntılı bilgi verilmedi.

KİM İLE PUTİN 13 EYLÜL'DE BİR ARAYA GELDİ

Öte yandan, Kim Jong-un ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 13 Eylül tarihinde Rusya'nın Amur bölgesindeki Vostonçniy Uzay Üssü'nde bir araya geldi. Kim ile Putin arasındaki müzakereler "verimli" olarak nitelendirilirken, bölgedeki durum ve ikili ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kuzey Kore ile Rusya anlaştı: Stratejik işbirliğini ilerletecekler
Kuzey Kore’den Blinken’e sert yanıt: Rusya ile ilişkilerimizin gelişmesine alışın
ABD basınından çarpıcı iddia: Kuzey Kore, Rusya'ya silah göndermeye başladı

Dünya Haberleri