İşviçre'ye kar yağdı: Hava sıcaklığı 4 günde 30 derece düştü

Hava sıcaklığının 30 derece düştüğü İşviçre'nin Zermatt bölgesinde kar yağdı. Dört gün önce en sıcak günlerinden birini yaşayan İsviçre'deki bazı haberlerde, "İsviçre sonbaharı yaşamadan kış mevsimine geçiş yaptı" yorumları yapıldı.

İsviçre'de bunaltıcı sıcakların yaşandığı Ağustos ayının son haftası serin hava ve yağışla başladı. 24 Ağustos'ta termometrelerin 31,2 santigrat dereceyi gösterdiği bölgede, bu sabah sıcaklık 0,5 dereceye kadar düştü ve bölge beyaza büründü.

İsviçre Federal Meteoroloji ve Klimatoloji Ofisinin (MeteoSwiss) X hesabından yaptığı paylaşımda, Valais kantonunda yer alan 1638 metre rakımlı Zermatt bölgesinde kar yağışının görüldüğünü bildirdi.

'SONBAHARI YAŞAMADAN KIŞA GEÇTİ'

MeteoSwiss, İsviçre Alplerinin 2000 ila 2400 metre yüksekliğindeki bölgelerinde kar ve yağmur yağışı için uyarıda bulundu. Ülkenin güneyinde yer alan Ticino kantonunda ise hafta sonundan bu yana etkili olan şiddetli yağışlar toprak kayması riski oluştururken bölgedeki bazı nehirlerde sel riskinin yaşandığı uyarısı da yapıldı. İsviçre genelinde bugün yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

Ülke basınında yer alan bazı haberlerde, "İsviçre sonbaharı yaşamadan kış mevsimine geçiş yaptı." yorumları yer aldı. İsviçre'de 24 Ağustos'ta yılın en sıcak günü yaşanırken, Cenevre kantonunda termometreler 38 santigrat dereceye ulaşmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Dünya Haberleri