İsrailli öğretim üyesinden canlı yayında skandal sözler: Biz kesip biçmeyelim mi?

İsrail-Filistin çatışmasının tartışıldığı bir televizyon programına katılan Tel-Aviv Üniversitesi Öğretim Üyesi Cohen Yanarocak İsrail'in katliamını savunarak "Bizim çocuğumuzu kesip biçeni biz kesip biçmeyelim mi?" dedi. Skandal sözlere programdaki gazeteciler tepki gösterdi. Gazeteci İsmail Saymaz, "2005 yılından bu yana Filistin'de Gazze'de her gün bir düzine çocuk ölüyor. Bunu normalleştirmişsiniz, çocuğunu kesmeyelim mi diyorsunuz" şeklinde tepki gösterirken Yanarocak yayından alındı.

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'de çatışma tüm acımasızlığıyla sürmeye devam ediyor. Sivil yerleşim yerlerini hedef alan İsrail'e ABD ve Avrupa'dan destek gelirken Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) "Gazze'den gelen görüntüler korkunç. Kurbanlar arasında çok sayıda çocuk var. Bir milyon kişinin gideceği güvenli bir yeri yok. Bu kabul edilemez, şiddet derhal son bulmalı" açıklamasını yaptı.

Bir televizyon programında da İsrail-Filistin çatışması tartışıldı. Programda konuşan Tel-Aviv Üniversitesi Öğretim Üyesi Cohen Yanarocak'ın skandal sözleri ise tepki çekti.

Yanarocak, "Roket atana biz gül mü atalım? Bizim çocuğumuzu kesip biçeni biz kesip biçmeyelim mi? Ben anlamaya çalışıyorum" ifadeleri stüdyoda tepkiye sebep oldu.

YAYINDAN ALINDI

Programın konuklarından gazeteci İsmail Saymaz, "Ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu? 'Çocuğunu kesip biçmeyelim mi?' 2005 yılından bu yana Filistin'de Gazze'de her gün bir düzine çocuk ölüyor. Bunu normalleştirmişsiniz, çocuğunu kesmeyelim mi diyorsunuz. Barbarlığı Netanyahu bile sizin kadar normalleştirmedi" sözleriyle Yanarocak'a tepki gösterdi.

Gelen tepkiler üzerine Yanarocak "Yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Özür diliyorum" derken program moderatörü Serap Belovacıklı, "Biz itilaf çağrısı yapmaya devam ediyoruz. Çocuğa çocuk öldürülmez" Yanarocak'ı yayından aldı.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

İskoçya lideri Yusuf, Gazze’deki kayınvalidesinin ‘son’ videosunu paylaştı: Bunları yapan insanların kalpleri nerede?

Dünya Haberleri