İsrail Gazze'yi adım adım işgal ediyor: Karadan Kıskaç Operasyonu başladı

Cuma günü İsrail'in Gazze'ye yönelik sıklaştırdığı ve ağırlaştırdığı uygulamaları, 'karadan yapılacak büyük operasyona' işaret ederken bugün İsrail askerleri adım adım Gazze'yi işgale başladı. 'Karadan Kıskaç Operasyonu'nun başladığı öğrenilirken, İsrail Ordusu'nun Gazze'nin kuzey ve orta kesimlerine doğru ilerlediği kaydedildi.

İsrail'in Gazze'yi işgalinde 25. güne girildi. Orantısız gücünün şiddetini günden güne arttıran İsrail'in daha önce bahsettiği 'kara operasyonu' New York Times'a göre başladı. Gazete dünyanın gözünün üzerinde olduğu kara operasyonu için, "Cuma günü başladı" derken, "İsrail ordusu bilinçli olarak operasyonu küçük çaplı olarak faaliyete geçirdi. İsrail'in hem kuzeyden hem güneyden girerek Hamas'ı bir kıskaç operasyonuyla avlayacak" ifadelerini kullandı.

BU STRATEJİNİN ÜÇ SEBEBİ VAR

King's College'de görev yapan Andreas Krieg'e göre bu stratejik müphemliğin üç ana sebebi var. İlki Hamas'ı İsrail'in bir sonraki adımları konusunda bilgisiz bırakmak. İsrail askerlerinin yeraltı tünelleriyle dolu Gazze'de Hamas'la minimum düzeyde çatışmaya girmesi amaçlanıyor. Bu gizem perdesi İsrail'e zaman kazandırabilir.

Ayrıca hem içeriden hem dışarıdan gelecek baskıyı da azaltabilir. Bir dönem İsrail istihbaratının bir numaralı ismi olan General Amos Yadlin'in dediği gibi: "Modern savaş sadece tanklar ve uçaklarla yapılmıyor. Aynı zamanda siber, psikolojik ve bilgi savaşları da aynı anda yaşanıyor."

Bunun yanında Hizbullah'ın müdahalesinin sınırlanması da bu sayede sağlanabilir.

KISKAÇ OPERASYONU BAŞLADI

Habertürk'ten Güvenlik Politikaları Koordinatörü Çetiner Çetin ve Habertürk Dış Haberler Editörü Saime Toktaş'ın aktarmasına göre; İsrail Gazze'de karadan kıskaç operasyonuna başladı.

İSRAİL ORDUSU: ŞİDDETLİ ÇATIŞMALARA GİRİLDİ

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), kara birliklerinin abluka altındaki Gazze Şeridi’nin iç kesimlerinde, Filistinli gruplarla “şiddetli çatışmalara” girdiğini bildirdi.

İsrail Ordusu'nda gerçekleştiren yapılan yazılı açıklamada, askerlerinin son birkaç saat içerisinde Gazze’nin iç kesimlerinde şiddetli çatışmalara girdiği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, İsrail’in kara ve hava birliklerinin Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait mevzi ve tanksavar füzesi birliklerinin vurulduğu da açıklandı.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri