Hollandalı ünlü aktörden günlerdir sadece İsraillilere ağlayan Batı'ya zor soru: Filistinlilerin hayatı bizim için değerli mi?

Hollandalı ünlü aktör Ramsey Nasr’ın ülkesinde katıldığı bir canlı yayında yaptığı konuşma ile Hamas'ın saldırısında öldürülen sivillerin isimlerinin Batı'da herkes tarafından bilinirken İsrail tarafından öldürülen binlerce Filistinli çocuk ve sivilin sadece sayı olarak anıldığını belirtti.

KARAR

Aktörlük ve yazarlık yapan Ramsey Nasr, katıldığı BNN Vara programında Gazze'deki İsrail'in sivilleri hedef almasını dikkat çekici bir şekilde aktardı. Filistinli bir babanın ve Hollandalı bir annenin oğlu olan Nasr konuşmasında, bölgedeki felaketi ve Filistinlilerin yaşadığı acıları vurguladı.

Nasr, canlı yayında cesur bir şekilde şunları söyledi: "Filistinliler canlı canlı yakılıyor. İnsanlıkla alakalı bir sorun var: İzleyip, müdahale etmemek. Onların ne hayal ettiğini hiç düşünüyor muyuz?"

Ayrıca Batı ülkelerinin medya kanallarında yayınlanan haberlere de değinen Nasr, "İsrail’de ve Avrupa’da tüm esir alınanlar, ölenleri isimleri ile anıldı. Yakınları ve akrabaları onlar hakkında televizyon ve gazetelerde çıkan haberleri gördü. Ölenlerin hayatları, hayallerini tanıdık. Bence de doğrusu bu." dedi.

"ÖLEN FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARIN İSİMLERİNİ BİLİYOR MUYUZ?"

Filistinlilerin hayatlarının aynı değeri taşıyıp taşımadığını soran Nasır, "Ama bir sorum var. Filistinlilerin hayatı bizim için aynı değeri taşıyor mu? Ölen Filistinli çocukların isimlerini de biliyor muyuz?" hatırlatmasında bulundu.

Nasr'ın duyarlı ve etkili konuşması, Gazze'deki olaylara ve Filistinlilerin yaşadığı zorluklara Hollanda'da büyük yankı uyandırdı.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

ABD’li bakan Blinken’den tepki çeken açıklama: İsrail’in kendini savunma hakkı var
Kolombiya lideri Petro'dan İsrail’in Gazze’ye attığı bombayı paylaştı: Buna maruz kalan acı içerisinde ölür

Dünya Haberleri