Geri çektiler: Çad’dan İsrail’e ‘maslahatgüzar’ tepkisi

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sürerken, Çadlı yetkililerin İsrail başkenti Tel Aviv'deki maslahatgüzarını istişareler için geri çektiği bildirildi.

İsrail’in sivillere yönelik insanlık dışı saldırılarının ardından açıklama yayınlayan Çad Dışişleri Bakanlığı, "Gazze Şeridi'nde masum sivillerin öldürülmesi" nedeniyle İsrail'deki maslahatgüzarının istişarelerde bulunmak üzere geri çağrıldığını bildirdi.

‘MASUMLARIN HAYATINI KAYBETMESİNİ KINIYORUZ’

Açıklamada, "Çad, masum sivillerin hayatını kaybetmesini kınıyor ve Filistin sorununa kalıcı çözüme yol açacak bir ateşkes çağrısında bulunuyor. Bunun sonucunda maslahatgüzarın geri çağrılmasına karar verildi" ifadeleri kullanıldı.

Bahreyn, Kolombiya, Şili ve Honduras da "istişarelerde bulunmak için" Tel Aviv büyükelçilerini geri çağırmış, Bolivya ise İsrail ile diplomatik ilişkileri kestiğini açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Björk'ten İsrail'e 'haritalı' tepki: Paylaşmak dediğiniz bu mu?
Blinken'dan Batı Şeria'ya "sürpriz" ziyaret: Protestoların gölgesinde Abbas ile görüştü
İran lideri Reisi’den ‘Filistin’ açıklaması: Batı’nın sessizliği çifte standartın kanıtı

Dünya Haberleri