Filistin-İsrail savaşında dokuzuncu gün: Dakika dakika son gelişmeler

İsrail ordusu binlerce sivili katlettiği saldırılarına aralıksız devam ediyor. Savaşın dokuzuncu gününe girilirken bugün itibarıyla ölen Filistinlilerin sayısı iki bini aştı.

Orta Doğu binlerce sivilin ölümüne sahne olmaya devam ediyor. İsrail ordusu Gazze'ye dokuzuncu günde de yoğun saldırılarını sürdürüyor.

İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin batısında Aksa Petrol İstasyonu yakınında bir evi bombaladı. Saldırıda ölen ve yaralananların olduğu öğrenildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail'in Gazze'nin batısında Tel el-Heva semtinde bir evi bombalaması sonucu 8 kişi yaşamını yitirdi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı da İsrail'in, Ez-Zevayide beldesi ve El-Bureyc Mülteci Kampında iki evi bombalaması sonucu ölenlerin ve yaralananların olduğunu açıklamıştı.

Filistin'deki İsrail şiddetinin 9. gününde, İsrail ordusunun Gazze'de neden olduğu sivil kayıplar devam ederken, işgal altındaki Batı Şeria'da da tansiyon yükseliyor.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentine düzenlediği baskında Şeyh Ala el-Cube adlı Filistinliyi gözaltına aldı.

Tanıklar, Tubas kentine baskın düzenleyen askerlerin 3 Filistinliyi ağır yaraladığını, 1 Filistinliyi gözaltına aldığını ifade etti.

İsrail güçlerinin, Nablus'un Tel Cenub, Ramallah'ın Kabya beldesi ve Celezun Mülteci Kampına, Beytüllahim'in El-Hadr beldesine ve Doğu Kudüs'ün doğusundaki Ayzeriyye beldesine baskınlar düzenlediği ve olayların çıktığı öğrenildi.

17.57: Hizbullah Hareketi, sabah saatlerinden bu yana Lübnan üzerinden İsrail'e gerçekleştirdiği güdümlü tanksavar füze saldırılarına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, İsrail sınırı üzerinde yer alan Hanita yerleşim biriminde konuşlu İsrail'e ait "Merkava" tipi 2 tanka güdümlü tanksavar füzesi ile saldırı gerçekleştirildiği belirtilirken, olayda "bazı İsrail askerlerinin öldüğü, bazılarının ise yaralandığı" iddia edildi.

15.26: Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine tanksavar füzesi atıldığı ve bir İsraillinin öldüğü bildirildi. Saldırıda 2’si orta derecede, 1’i hafif olmak üzere 3 İsraillinin yaralandığı öğrenildi.

16.41: Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, CNN'in programında İsrailli yetkililerin kendisini son bir saat içinde gelişme konusunda bilgilendirdiğini söyleyerek Gazze'nin güneyine su akışının başladığını duyurdu.

14.32: Hamas'a bağlı El-Aksa televizyonunun resmi Telegram kanalından, İsrail savaş uçaklarının Gazze kentindeki El-Ehali Hastanesini bombaladığı aktarıldı.

14.14: Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Nablus kenti yakınlarındaki Beyta beldesinde İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. Bakanlık, savaşın başladığı tarihten bu yana Batı Şeria'da öldürülen Filistinlilerin sayısının 56'ya yükseldiğini bildirdi.

11.24: New York Times'da yer alan habere göre, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik yapmayı planladığı 'kara harekâtının' bölgedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendiği ifade edildi. Hava şartlarının, kara birliklerine destek vermesi planlanan uçak pilotları ve insansız hava araçlarına (İHA) zorluk çıkaracağı belirtilen açıklamada, harekatın, birkaç gün ileriye alındığı aktarıldı.

10.51: İsrail Hava Kuvvetleri’nin (IAF) Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 9’uncu gününde de devam ediyor. Hava Kuvvetleri, saldırılarda Nukhba güçlerinin komutanı Billal Al Kedra’nın öldürüldüğünü ve 100'den fazla hedefin vurulduğunu belirtti.

10.27: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, BM’nin merkezlerini boşaltması ve hizmetlerini durdurmasının ardından Gazze'nin kuzeyindeki nüfusun yüzde 70'i sağlık hizmetlerinden mahrum kaldığını duyurdu.

09.15: İsrail güçleri, işgal altındaki Kudüs ile Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde 55 Filistinliyi gözaltına aldı.

08.19: Gazze Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre; İsrail'in saldırısı altındaki Filistin'de can kaybı 2 bin 329, yaralı sayısı ise 9 bin 714'e yükseldi.

00.23: Uluslararası Af Örgütü, İsrail ordusunun Gazze'de yoğun nüfuslu sivil bölgelerde kullandığı beyaz fosfora dair kanıtlarını yayımladı. Örgütün Kriz Kanıt Laboratuvarı tarafından doğrulanan video ve fotoğraflarda, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana bombaladığı Gazze'de beyaz fosfor kullandığını tespit edildi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri