El Salvador’da çetelerle mücadele devam ediyor: Polis ve askerler şehri kuşattı

Son dönemde suç çetelerine karşı başlattığı mücadeleyi tüm hızıyla sürdüren El Salvador’da polis ve asker, Cabanas vilayetini abluka altına alındı. Binlerce kolluk kuvvetinin katıldığı operasyona ilişkin açıklama yapan ülke lideri Bukele, kuşatmanın tüm suçlular yakalanana kadar kaldırılmayacağını kaydetti.

El Salvador`da çete olaylarında son yıllardaki artış sebebiyle geçtiğimiz yılın mart ayında olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından bugüne kadar çete üyesi olduğundan şüphelenilen 70 bin kişi tutuklanırken, ülke yetkililerinin çetelere karşı mücadelesi sürüyor.

BBC`nin haberine göre, El Salvador`un Honduras sınırındaki Cabanas`ta çete üyelerinin hareket alanını kısıtlamak ve çetenin tedarik zincirini kırmak için polis ve askerlerin katıldığı ortak operasyonda kent abluka altına alındı.

‘ORADA SAKLANIYORLAR’

Dünyada en yüksek cinayet oranına sahip ülkelerin başında gelen El Salvador’un Devlet Başkanı Nayib Bukele, operasyona ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu sabahtan beri, yedi bin asker ve bin polis memuru bir güvenlik hattı oluşturdu" diyerek kuşatmanın "tüm suçlular" yakalanana kadar kaldırılmayacağını söyledi.

Bukele, geçen haftalarda bazı çete üyelerinin Cabanas`ta saklandıklarını tespit ettiklerini, bu nedenle vilayetin tamamını kuşatma altına aldıklarını ifade etti.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Anketler Nayib Bukele'yi gösteriyor: El Salvadorlular sandık başında
El Salvador'da 153 tutuklu hapishanede öldü: İşkence, yetersiz beslenme, ilaca erişememe...

Dünya Haberleri