Dünyanın ilk kapsül mimarisi "Nakagin Capsule Tower" yıkılıyor

Japonya'da, son yıllarda tadilat gerektirdiği belirlenen ve 1972 yılında 30 günde inşa edilen kalıcı ve pratik kullanım için dünyanın ilk kapsül mimarisi örneği Nakagin Capsule Tower'ın yıkımına başlandı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da müstakil kapsüllerden oluşan Nakagin Capsule Tower'ın yıkımına başlandı.

Kentin Ginza bölgesindeki Şimbaşi'de 1972'de Japon mimar Kurokawa Kişo tarafından tasarlanan ve 30 günde inşa edilen yapının son yıllarda "tadilat gerektirdiği" tespit edildi.

Kentin simgelerinden Nakagin Capsule Tower, bulunduğu lokasyona yeni bina inşa edilmesi amacıyla 2021'de emlak firmasına satılmış ve bina sakinlerinin geçen ay binayı boşalttıkları açıklanmıştı.

Prefabrik kapsüllerinin, konaklama dahil bazı projelerde yeniden kullanılması amacıyla parçalar halinde ayrılacak yapının yıkımının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. "Yaşayan organizmayı" andıran ve 1,3 metre çapında pencerelere sahip 140 müstakil kapsülden oluşan binada, hem mesken hem de iş ofisleri bulunuyordu.

Tokyo'daki "ikonik eserler" arasında gösterilen bina, "dünya genelinde pratik hayata yönelik kalıcı olarak hizmet vermek üzere inşa edilen ilk kapsül mimari yapısı" olarak kabul ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Dünya Haberleri