BM'den çalışan raporu: Çalışan her 5 kişiden 1'i iş yerinde taciz mağduru

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü, "Çalışma Yaşamında Şiddet ve Taciz Deneyimleri: İlk Küresel Araştırma" başlıklı raporda, dünya genelinde her 5 kişiden en az birinin iş yerinde iş yerinde fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddet veya tacize uğradığı açıklandı. Söz konusu olayların en fazla Amerika'da görüldüğü tespit edilirken, ikinci sırada ise Afrika yer aldı.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü'nün 121 ülkeden 15 yaş üstü 75 bin çalışanla mülakat yaparak hazırladığı "Çalışma Yaşamında Şiddet ve Taciz Deneyimleri: İlk Küresel Araştırma" başlıklı raporun sonuçları ortaya çıktı. Raporda, iş hayatında kötü muameleye uğrayanların yaş, cinsiyet ve bölgelere göre istatistikleri detaylı halde yer aldı.

Raporda, çalışanlardan her 5 kişiden en az birinin (yaklaşık yüzde 23), iş yerinde fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddet veya tacize uğradığı açıklandı.

Mülakata katılan erkek ve kadın çalışanların yüzde 17,9'u psikolojik şiddet ve tacize maruz kaldı. Çalışanların yüzde 8,5'i fiziksel şiddet ve tacize maruz kalırken, erkek çalışanlar bu durumu daha fazla yaşadı. Raporda görüşü alınan çalışanların yüzde 6,3'ü, özellikle kadınlar cinsel şiddet ve tacize maruz kaldı.

İŞ YERİNDE ŞİDDET VE TACİZ EN FAZLA AMERİKA'DA

İş yerinde şiddet ve taciz olayları en fazla Amerika'da görülürken, ikinci sırada Afrika yer aldı.

Raporda görüşlerine yer verilen ILO Yönetim, Haklar ve Diyalog Genel Direktör Asistanı Manuela Tomei, "İnsanların çalıştıkları yerde bir değil birden fazla kez şiddet ve tacize uğradığını bilmek çok acı verici." ifadesini kullandı.

Tomei, "Ülkeler arasında psikolojik şiddet ve taciz en yaygın olanı ve özellikle kadınlar cinsel şiddete maruz kalıyor." değerlendirmesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Karakola değil, kadın örgütlerine başvuruyorlar... Kadınlar hiçbir yerde güvende değil

Dünya Haberleri