Avustralya'da kanguru krizi: Aktivistlerle hükümet karşı karşıya geldi

Her yıl öldürülebilecek kanguru sayısıyla ilgili kota koyan Avustralya hükümeti, kanguru nüfusunun kontrol altına alınması gerektiğini savunurken, hayvan hakları grupları esas nedenin hayvan ürünlerinden 'her yıl 200 milyon dolar kazanılması' olduğunu söylüyor.

Avustralya’nın sembolü olan kangurular, aktivistlerle ülke hükümetini karşı karşıya getiriyor. Hükümet ve bazı uzmanlar, kanguru sayısının çok olduğunu, araziyi, diğer türleri ve hayvanların kuraklık dönemlerinde açlıktan ölmelerine karşı koymak için düzenli olarak itlaf edilmeleri gerektiğini savunuyor.

Öte yandan, ulusal sembolün yasal olarak itlaf edilmesi, bazı aktivistleri öfkelendirirken, uygulamaya derhal son verilmesi isteniyor.

KRAMPONLARIN VAZGEÇİLMEZ MALZEMESİ

Hükümet programları kapsamında, lisanslı avcılar her bir kilogram kanguru için bir ücret alıyor ve karkaslar yaklaşık 70 ülkeye ihraç edilmek üzere et, deri ve post için işleniyor. Avustralya Endüstri Birliği'ne göre (KIAA), bu her yıl 200 milyon Avustralya doları üreten bir sektör haline geldi.

Onlarca yıldır kanguru derisi, malzemenin esnekliği ve dayanıklılığı nedeniyle üst düzey krampon üreticileri için tercih edilen malzeme. TRT Haber'in CNN International'dan aktardığı habere göre, bu ay, ABD'li spor şirketi Nike ve Alman rakibi Puma, sentetik alternatifler kullanarak kanguru derisini aşamalı olarak kaldırdıklarını duyurdu.

YILLIK 5 MİLYON ÖLÜME ONAY

Devlet verilerine göre, nüfus kontrolüne tabi olan 36,5 milyon kanguru Yeni Güney Galler, Queensland, Victoria, Güney Avustralya ve Batı Avustralya'da dolaşırken, yetkililer, profesyonel avcıların bu yıl yaklaşık beş milyon kangurunun öldürülmesine izin veriyor.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri