ABD'de Yahudiler Filistin'e destek gösterisi düzenledi

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından ABD'nin Chicago kentinde "Barış İçin Yahudi Sesi (JVP)" isimli Yahudi sivil toplum örgütü, İsrail Konsolosluğu önünde Filistin'e destek gösterisi düzenledi.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in şiddetli saldırıları sürerken ABD'nin Chicago kentinde "Barış İçin Yahudi Sesi (JVP)" isimli Yahudi sivil toplum örgütü, İsrail'in Chicago Konsolosluğu önünde toplandı.

JVP Chicago'nun sosyal medya platformu X'ten yapılan paylaşıma göre, Filistinlilere yönelik "işgal, soykırım ve zulmü sona erdirmek için dayanışma içinde" olduklarını belirten katılımcılar, "Gazze halkına yönelik soykırımın meşrulaştırılmaya çalışıldığını" söyledi.

Göstericiler, konsolosluğun girişini kapatarak, "Ateşkes sağlanıncaya, işgal sona erinceye ve Filistin özgür oluncaya kadar gitmiyoruz ve gitmeyeceğiz." ifadelerini kullandılar.

Protestoda, 100'den fazla katılımcı gözaltına alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Avrupa ülkesinde Filistin yasağı: 'Terör propagandası' sayılabilecek

Dünya Haberleri