Dünya Güreş Birliği Asbaşkanı Ahmet Ayık, Türkiye'nin kazandığı madalyaları değerlendirdi

Avrupa Güreş Şampiyonası’nı, Dünya Güreş Birliği Asbaşkanı Ahmet Ayık, Güreş Antrenörü Bilal Tabur ve milli takım eski kaptanı Serhat Balcı Karar için değerlendirdi. Ayık, “Taha, hatta Rıza turnuvaya gitmemeliydi” dedi.

Rio Olimpiyatı öncesi güreşçilerimiz Avrupa Şampiyonası’nda önemli bir sınavdan geçti. Letonya’nın Riga minderlerinde 3 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya çıkaran güreşçilerimiz, bayanlar kategorisinde de birçok rekor kırdı.

Turnuvayı ise Dünya Güreş Birliği Asbaşkanı Ahmet Ayık, milli takım eski kaptanı Serhat Balcı ve antrenör Bilal Tabur Karar Gazetesi için değerlendirdi. Ayık, “Taha’ya çok yazık oldu. Üzüldüm. Bence Taha’nın oraya sakat sakat götürülüp güreştirilmesi de bir hataydı. Hatta Rıza Kayaalp de götürülmemeliydi. Çünkü önümüzde bir olimpiyat var” dedi.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde, Ukraynalı Oleksandr Chernetskyy'yi yenerek altın madalya kazandı / FOTO: Sosyal Medya

KEŞKE GENÇLER OLSAYDI

Serhat Balcı ise, “Millilerin elde ettiği sonuçları başarılı buluyorum. Elbette daha iyisi olabilirdi, kesin madalya alır diye düşündüğüm bazı arkadaşlar kürsüye çıkamadı” açıklamasını yaptı.

Grekoromen Milli Takımları eski Teknik Direktörü Bilal Tabur, turnuva değerlendirmesinde, “Bu Avrupa Şampiyonası Olimpiyatlar için bir seçme niteliği taşımıyordu. Bunun yanında ben genç güreşçilerin daha öne çıkarılması onlara şans verilmesi görüşündeyim. Sakatlığı olduğu söylenen Taha Akgül’ün güreştirilmesi bir hataydı. Nitekim de müsabakalar sırasında sakatlandı” yorumunda bulundu.

Altın madalya kazanarak başarılarına bir yenisini daha ekleyen Rıza Kayaalp, olimpiyat şampiyonu da olmak istediğini ifade etti / FOTO: Sosyal Medya

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Rıza Kayaalp: Halkımıza olimpiyat sevincini de yaşatacağım

Spor Haberleri