Dolar kuru 3 lira sınırına dayandı(Dolar kuru ne kadar?)

Dolar/TL, 2.9963'ü ile yaklaşık 2.5 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Dolar en son eylül ayının sonlarında 3 TL seviyelerine dayamıştı. Petrol fiyatlarının dibe vurması ve Fed'in faiz artırımı beklentisi doları oldukça güçlendirdi. Dolar kuru ne kadar oldu?

Geçen haftanın son işlem gününde, ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı öncesinde küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle yükselişe geçen dolar/TL, en yüksek 2,9883'ü görmüş ve haftayı 2,98 sınırında tamamlamıştı.

Yeni haftaya bankalararası piyasada 2,9650 seviyelerinden başlayan dolar/TL, en düşük 2,9468'i gördükten sonra geçen hafta etkili olan yükseliş eğilimini sürdürerek 2,9963 ile 6 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Analistler, küresel piyasalarda Fed'in çarşamba günü faizleri artıracağına neredeyse kesin gözle bakıldığını belirterek, buna bağlı olarak piyasalardaki volatilitenin arttığını kaydediyor.

Dolar/TL, şu dakikalarda 2,9880'den alıcı buluyor, avro/TL ise avro/dolar paritesindeki sakin seyre karşın 3,2298 seviyesinden 3,2927'ye yükseldi.

Analistler, bu hafta küresel piyasalarla Fed odaklı seyrin süreceğini belirterek, dolar/TL'de teknik açıdan 3,00 seviyesinin psikolojik direnç olarak izleneceğini, muhtemel geri çekilmelerde ise 2,9450 seviyesinin destek konumunda olduğunu öngörüyor.

İSTANBUL/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Petrol fiyatları 2004 yılından sonra ilk kez bu kadar düştü

Ekonomi Haberleri