Dolar 2,68'in de altına düştü

Güne alıcılı başlayan döviz piyasasında Dolar 2,74'e Euro ise 2,98'e kadar varan yükselişin ardından akşam saatlerinde hızla gerileyerek önce 2,70'in altına sonra da 2,68'in altına düştü.

Güne oldukça hareketli başlayan döviz piyasası sabah saatlerinde yükselişle beraber Dolar 2,739 seviyesini gördü. Euro ise 2,98'e kadar bir yükseliş yaşadı. Öğlene yakın ise Dünya Bankası Başkanı'nın "dövizdeki yükselişe karşılık Türkiye'de beklenen kötü şeylerin olmadığını" açıklamasından sonra fiyatlar gerilemeye başladı. Dünya Bankası Başkanı'nın özellikle döviz fiyatının TL karşısında dengeye yaklaştığını düşüncesini açıklaması güne damga vurdu. 

Akşam saatlerine yakın ise Dolar önce 2,70'in altına düştü ve burada kısa bir bekleyişten sonra bir daha sert düşüşle 2,68'in altına gerileyerek 2,6725'i test etti. Euro ise sabah saatlerinde 2,9770'i gördükten sonra başladığı düşüşü akşam saatlerinde 2,9113'e kadar sürdürdü.

Bu arada döviz fiyatlarında yaşanan birlikte düşüş ve borsada yaşanan yükseliş dikkat çekti. Borsa günü yüzde 0,99 yükselişle kapatarak olumlu seyrini sürdürdü. 

Altın ise uluslararası piyasada bin 200 doları aşarak eşik değeri aşmış oldu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Mekke Mina'daki izdihamda 200'den fazla kişi öldü, facianın ilk görüntüleri geldi
Mekke Mina'da izdiham: Ölü sayısı 753'e yükseldi
Dünya Bankası: "Türkiye'nin kur tamponları işe yaradı"

Ekonomi Haberleri