Dmitry Peskov: Suriye'de teröristlere yönelik askeri operasyonlarımız sürecek

Rusya Devlet Başkanı'nın Basın Danışmanı Dmitry Peskov, Suriye'de teröristlere yönelik askeri operasyonların ateşkes ilan edildikten sonra da devam edeceğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı'nın Basın Danışmanı Dmitry Peskov, teröristlere yönelik askeri eylemlerin Suriye'de ateşkes ilan edildikten sonra da devam edeceğini bildirdi.

"Suriye'de operasyonlarımız sürecek"

Peskov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hiç şüphesiz ki, Rusya Hava Kuvvetleri Suriye'de operasyonlara devam edecek. Operasyonlar bu ülkenin silahlı kuvvetlerine destek için yürütülüyor ve IŞİD, El Nusra ve BM'nin Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak ilan edilen terör oluşumlarına yöneliktir" ifadelerini kullandı.

"Operasyonlar bildirimin koşullarından biridir"

Peskov şu şekilde devam etti: "Suriye'de ateşkes süreci başladıktan sonra bile terör örgütlerine karşı askeri eylemler sona ermeyecek. Bu Rusya Devlet Başkanı ve ABD Başkanı tarafından onaylanan bildirimin koşullarından biridir. "

Bazı sivil toplum kuruluşlarının Rus askerlerinin yaşam noktalarına ateş açtıklarına ilişkin açıklamalarına değinen Peskov, "Bu açıklamalar doğrulanmadı ve hiçbir kanıt sunulmadı" dedi.

MOSKOVA/DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Lavrov: Anlaşmanın uygulanacağı garantisi verilemez

Dünya Haberleri