Diyarbakır Valiliği: Çınar'daki terör saldırılarında 5 kişi hayatını kaybetti

Son dakika Diyarbakır haberleri: Diyarbakır Valiliği, Çınar ilçesinde terör örgütü PKK'nın Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlediği saldırıda 2'si polis yakını 5 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada aralarında polis ve polis yakınlarının da bulunduğu 39 kişinin ise yaralandığını belirtildi.

Diyarbakır Valliği terör örgütü PKK'nın bombalı araç, uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırı düzenldeği Çınar İlçesi'nde 5 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada, yaralı sayısının 39 olduğu belirtildi. 

Misliyle karşılık verildi

PKK'lı teröristlerin dün gece 23.30 sıralarında Çınar İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası ve Emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik olarak patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlendiği belirtilen açıklamada "İnfilak ettirilmiş, patlamayla eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliğine uzun namlulu silahla saldırıda bulunulmuştur. Düzenlenen saldırılara güvenlik güçlerimiz tarafından misliyle karşılık verilmiştir" denildi. 

Valilik açıklamasına göre saldırının hemen akabinde İl Kriz Merkezi oluşturuldu. Çınar İlçesi'ne yeterli sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirildi. Ayrıca takviye olarak çok sayıda jandarma ile polis görevlendirildi. 

Polis lojmanında 2 polis yakını öldü

İlçe Emniyet Amirliğine yönelik patlayıcı yüklü araçla yapılan terör saldırısında lojmanda ikamet eden 2 polis yakını hayatını kaybetti, 6’sı polis ve 8’i polis yakını olmak üzere 14 kişi yaralandı.

Patlamanın etkisiyle lojman yakınındaki bir binada da yıkıntı meydana geldi. Arama-kurtarma ekiplerinin binada yaptığı çalışmalarında 3 kişinin cenazesine ulaşıldı. 5 kişi ise yaralı olarak enkaz altından çıkarıldı. Lojman civarında yer alan binalarda ise toplam 20 kişi yaralandı. Yaralılar Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ankara saldırısı ve Çınar saldırısında aynı isim
PKK, Diyarbakır Çınar'da emniyete saldırdı: 1 şehit, 5 sivil öldü - Son dakika haberleri
Diyarbakır Çınar'daki saldırı sonrası 8 PKK'lı öldürüldü

Güncel Haberleri