Diyarbakır Sur'dan acı haber: Bir polis ve bir jandarma şehit

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, çıkan çatışma ve teröristlerin el yapımı patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu 1 polis ve 1 uzman çavuş şehit oldu, 14 güvenlik görevlisi yaralandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 1 polis ve 1 asker şehit oldu, 14 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Sur İlçesi'ndeki 6 mahallede, 2 Aralık 2014 tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağıyla birlikte, başlayan operasyonlar aralıksız sürüyor.

2 şehit, 14 yaralı

Bugün sabah saatlerinden itibaren yoğun silah ve patlama seslerinin geldiği Sur İlçesi'nden patlama ve silah sesleri duyuldu. Kurşunlu Cami yakınlarındaki Yıkıkkaya Sokak'ta saat 14.00 sıralarında çatışmalar yoğunlaştı. Bu bölgedeki çatışmada PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıları infilak ettirilmeleri ve suikast silahı Kanas ile ateş etmeleri sonucu 1 polis ile 1 uzman çavuş şehit oldu, 14 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Hastaneye kaldırılan yaralılar tedaviye alınırken, bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi.

AA: 2 şehit, 3 yaralı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda bir asker ile bir polis memuru şehit oldu, 3 asker yaralandı.

İHA: 2 şehit, 6 yaralı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 1 polis ve 1 asker şehit oldu. Çıkan çatışmada 6 Jandarma Özel Harekat (JÖH) mensubu da yaralandı.

Keskin nişancı saldırısı

Sur ilçesinde operasyonlar her geçen gün artarak devam ediyor. Teröristlerin kıstırıldığı Hasırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak bölgesinde başlatılan operasyonlar çembere alınıp daraltılarak devam ediyor. Bölgede bulunan ev ve binalarda gizlenen teröristlere yönelik sürdürülen operasyon sırasında teröristler tarafından keskin nişancı silahı olarak bilinen kanas ile bir PÖH memuru yaralandı.

Sur'a geçici olarak gelmiş

Ağır yaralanan PÖH memuru kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit polisin Bingöl Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli olduğu ve geçici olarak Sur'a geldiği belirtildi. Devam eden operasyonlarda teröristlerin saldırısı sonucu 1 JÖH mensubu da şehit oldu.

Sur'da 74 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlarda bugüne kadar Sur ilçesinde öldürülen terörist sayısının 74'e ulaştığı belirtildi. 

DİYARBAKIR/DHA, İHA, AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Sur'da şehit olan Buhari Ağçelik'in Malatya'daki evinde yas var
TSK: Cizre, Silopi ve Sur'da 20 terörist öldürüldü
PKK'lı teröristler Sur'da Kobani taktiği uyguluyor

Güncel Haberleri