Diyarbakır İl Güvenlik Kurulu Amedspor-Fenerbahçe maçının nerede oynanacağına karar verecek

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Amedspor-Fenerbahçe eşleşmesi güvenlik tartışmasını gündeme getirdi. Diyarbakır Valisi’nin başkanlık yaptığı Diyarbakır İl Güvenlik Kurulu, “Güvenlik açısından problem olur” derse maç başka şehre alınacak.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalindeki Amed Sportif Faaliyetler-Fenerbahçe eşleşmesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Diyarbakır'da oynanması problem yaratır mı?

Habertürk'ün haberine göre bu son derece önemli karşılaşma öncesi, “Diyarbakır’da oynatılması güvenlik açısından problem yaratır mı?” sorusu da gündeme geldi.

Konu ile ilgili en yetkili makamın Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu olduğu bildirildi.

Başka bir kentte oynanabilir

Diyarbakır Valisi'nin başkanlık yaptığı bu kurulun, “Güvenlik açısından problem olur” şeklinde bir karar vermesi halinde karşılaşmanın başka bir kentte oynanabileceği ifade edildi. Ancak güvenliği sağlamakla görevli olan böyle bir kurulun bu yönde bir karar verme ihtimalinin çok zayıf olduğu belirtildi.

Bu arada kulüpler arasında yapılabilecek ikili görüşmeler çerçevesinde kritik mücadelenin başka bir şehre alınabileceği de vurgulandı.

Futbol Federasyonu, Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu’ndan çıkacak sonuca göre konunun değerlendirileceğini bildirdi. Aksi takdirde maçın kesinlikle Diyarbakır’da oynanacağı belirtildi. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

TFF'den Amed Sportif'in cezası hakkında açıklama
Amedspor Asbaşkanı Nurullah Edemen ceza kalkmazsa Fenerbahçe maçına çıkmayız
Amedsporlu futbolcu Deniz Naki PFDK'ya sevk edildi

Spor Haberleri