Dışişleri: ABD'nin Türkiye-PYD'yi eşitlemesini hayretle karşıladık

Dışişleri Bakanlığı ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby'nin Türkiye ile terör örgütü PYD'yi aynı kefeye koyan sözlerine cevap verdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç: "Kirby'nin müttefiki Türkiye ile bir terör örgütünü (PYD) aynı kefeye koyan açıklamalarını hayretle karşıladık" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ABD Dışişleri Sözcüsü Kirby'nin "Türkiye top atışlarını durdursun, PYD'de geri çekilsin" şeklinde terör örgütü ile Ankara'yı eşitleyen açıklamasına tepki gösterdi Bilgiç, "Türkiye ile bir terör örgütünü (PYD) aynı kefeye koyan açıklamalarını hayretle karşıladık" dedi. Tanju Bilgiç bugün Hatay'da hudut karakoluna saldırı olduğunu ve sabah saatlerinde bu saldırıya misliyle karşılık verildiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PYD denetimindeki Suriye'nin Azez ilçesi yakınlarında Minnig Havaalanı çevresini bombalaması üzerine açıklama yapmıştı. 

Kirby, Türkiye'ye top atışlarını durdurma çağrısı yaparak “Kuzey Halep bölgesinde yaşanan durumdan dolayı kaygı duymaktayız ve tansiyonu düşürmek için bütün taraflarla çalışıyoruz. Suriyeli Kürtlere ve YPG ile bağlantılı diğer güçlere, karışık durumdan istifade ederek yeni bölgeleri ele geçirmeye çalışmamaları çağrısında bulunduk" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

YPG’ye top atışı bir tür diplomatik mesaj

Güncel Haberleri