DGS çıkmış sorular ve cevapları: 2019 DGS için geri sayım

DGS geçmiş yıllara ait çıkmış sorular, DGS’ye girecek öğrenciler tarafından merak ediliyor. 2019 DGS sınavına girerek önlisans eğitimlerini lisansa tamamlamak için ter dökecek adaylar, sınav öncesi son kez DGS çıkmış soruları kontrol ediyor. Peki 30 Haziran Pazar günü yapılacak DGS sınavında yararı olacak geçmiş dönem çıkmış sorular ve çözümleri neler? İşte DGS soruları ve cevapları…

2 yıllık önlisans eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyen her bir öğrencinin girip ter dökeceği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) öncesi heyecan dorukta. DGS sınavına girecek adaylar, sınav öncesi DGS çıkmış sorular ve cevaplarını araştırıyor. DGS çıkmış soru ve cevapları öğrenenler, DGS sınavında iyi bir not almak için uğraş veriyor. İşte geçmiş dönem çıkmış DGS soru ve cevapları…

ÖSYM DGS ÇIKMIŞ SORULAR VE CEVAPLARI

ÖSYM DGS çıkmış sorular ve cevaplar, daha önceki yıllarda sınavın ardından ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden paylaşılmıştı. Özellikle 2018 DGS çıkmış sorularını araştıranlar, aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilir.

SINAVIN GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?

Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilmesi için adayın;

Sınav başlamadan önce Sınava Giriş Belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi, Sınava, atandığı salonda girmesi, Cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdının ilgili alanına işaretlemiş olması, Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması, Soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması, Cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması, Sınav süresi bittikten sonra soruları okumaması ve cevap kâğıdında işaretlemeye devam etmemesi, Sınav sorularını, sınavın cevaplama süresi başlatıldıktan sonra okumaya başlaması, Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması, Sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak ) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.

SÖZEL VE SAYISAL STANDART PUANLARIN HESAPLANMASI NASIL YAPILIR?

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır.



Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

DGS sonuçları ne zaman açıklandı? ÖSYM sonuç ekranı

Güncel Haberleri