Davutoğlu'ndan Demirtaş'a: Diyarbakır'ın yolu Moskova'dan geçmez

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için cuma namazı müjdesi verdi. Başbakan memurların Cuma namazına gidebilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılacağını söyledi. HDP'lileri de sert sözlerle eleştiren Davutoğlu "Terör siyasetinin hesabını verecekler. Türkiyelileşmenin yolu Moskova'dan geçmez" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti grup toplantısında konuştu. Başbakan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara Cuma namazı müjdesi verdi. Başbakan konuşmasında sert sözlerle eleştirdiği HDP'liler içinse "Terör siyasetinin hesabını verecekler. Türkiye'nin yolu Edirne'den İstanbul'dan geçer, Moskova'dan geçmez" dedi.  

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Aralık ayı içerisinde AB ile 17. faslın açılmasını sağladık. AK parti olarak 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde milletimizin verdiği mesajı aldık.

Türkiye'ye yakışan büyüklükte hedeflerimiz var. Türkiye'nin çözülemeyecek bir meselesi yok. AK Parti sorunları çözmeye muktedirdir.

Cuma vakti için taslak Başbakanlık'ta. Hepimizin neler çektiğini biliyoruz. Kardeşliğimize yaraşır bir şekilde bir düzenleme olacak. Cuma bayram olacak.

Bundan sonra Cuma namazına gitmek isteyen huzur içinde gidebilecek, mesaiden de bir eksilme olmayacak.

Yeni Anayasa

Su haliyle bu Anayasa Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamıyor. Türkiye'nin yeni Anayasa'ya ihtiyacı polemiklere ve küçük hesaplara kurban edilemez.

CHP ve MHP ile uzlaştık

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ile üç noktada uzlaşıya vardık. Yarın Meclis Başkanımızla görüşüp bundan sonraki sürece öncülük etmesini isteyeceğim.

Her Anayasa'nın bir ruhu ve bir de iskeleti vardır. Ruhundan yoksun iskelet hareket edemez. Öyle bir Anayasa yapmalıyız ki sadece insanı temel alsın. 

Parlamenter sistemi 27 Nisan'da sa savunmuş olsalardı bugün savunmalarını anlayışla karşılayabilirdik.

HDP terör siyasetinin hesabını verecek

Türkiye için en doğru sistemin başkanlık sistemi olduğunu düşünüyoruz. Uzlaşma ortamını ortaya koymalıyız. 

Herkes teklifini ortaya koysun, tartışalım. Ama kimse en baştan reddetmesin. 

Seçmene duyduğumuz saygı gereği HDP'den randevu talep ettik. Ama onlar aynı ciddiyetle yaklaşmadığı için iptal ettik. 

Onlar hesap sorma makamında değil hesap verme makamındadır. 

Teröre karşı mesafe koyamadıkları için, hendek siyasetini savundukları için hesap verme durumundalar. Biz hesabımızı millete verdik. 

Kandil siyasetini bırakılırlasa muhatap alınırlar

HDP Kandil'in kanlı siyasetini değil meşru siyaset yapmaya kalkarlarsa muhatap alınırlar. 

HDP bir siyasi parti gibi davranmayı özümsemiş değil. Güvenlik güçlerimize terörle mücadeleden dolayı teşekkürü borç bilirim. Bölge halkını kucaklayan o askerimizi, polisimizi alınlarından öpüyorum. Kahramanca çalışan sağlık personelimize teşekkür ediyorum. 

Terör baronları ve sözcüleri bilsin ki huzuru kısa sürede temin edeceğiz. 

Türkiye'de özyönetim söz yönetim yok. Türkiye'de sadece milli irade var onun da yeri Meclis'tir.

HDP bu hendek siyasetinin bedelini ödeyecek ve o hendeğe düşecek. 

Türkiyelileşmenin yolu Moskova'dan geçmez

Kazılan hendeklerden ne öz yönetim ne demokrasi çıkar. Türkiyelileşmenin yolu Edirne'den İstanbul'dan geçer Moskova'dan geçmez. 

İnsanların kanları üzerinden özyönetim rüyaları görenelere sesleniyorum. Niye sizin çocuklarınız o hendeklerde yok. 

Sizin lüks semtlerinizde neden hendek yok. Evlerini terk eden kardeşlerimize söz veriyorum: Evlerinize döneceksiniz. Eğer dönülmez vaziyetteyse yeniden imar edilecek. Tüm yaraları saracağız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Başbakan Davutoğlu Erzincan'da konuştu
Başbakanlık'tan Cuma namazı mesaisi açıklaması
Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması

Güncel Haberleri