Davutoğlu: Sultanahmet bombacısı DAEŞ mensubu

Başbakan Davutoğlu Sultanahmet patlamasını gerçekleştiren canlı bombanın yabancı uyruklu DAEŞ mensubu olduğunu söyledi. Ayrıca Davutoğlu Sultanahmet saldırısında hayatını kaybedenlerin tümünün yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Sultanahmet'teki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın DEAŞ mensubu olduğunu açıkladı. Davutoğlu, "Failin bütün bağlantıları ortaya çıkarılacak ve hak ettikleri bütün cezayı göreceklerdir" dedi.

Canlı bomba dahil 11 kişi hayatını kaybetti

Maalesef menfur bir terör saldırısı ile tekrar karşı karşıya kaldık. Bu sabah saat 10.20 civarında bir canlı bombanın kendisini infilak ettirmesi sonucunda 10 ölü, 15 yaralı, canlı bombanın kendisini de katarsak 11 kişinin öldüğü bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Her şeyden önce ölenlere Tanrı'dan rahmet diliyorum. Yaralılar için de bütün imkanlarımız ile tam bir seferberlik halinde yaralarını sarmak için çaba içindeyiz. Terör bütün dünyada mezhep, bölge ayırımı yapmadan insanlığa savaş ilan etmiş durumda. Bu alçakça saldırılar, bazen Paris, Londra…Suruç'ta, Ankara'da, İstanbul'da olabiliyor. Saldırının failinin yabancı uyruklu bir DEAŞ mensubu olduğunu şu anda biliyoruz
 

Hayatını kaybedenleri tümü yabancı uyruklu

Sultanahmet saldırısında hayatını kaybedenlerin tümü yabancı uyruklu. 

Terörle mücadelemiz devam edecek

Sınırlarımızdan DEAŞ unsurları temizleninceye, Türkiye'ye tehdit olmaktan çıkıncaya kadar, uluslararası bir terör tehditi olmaktan çıkıncaya kadar Türkiye uluslararası koalisyonun DEAŞ'a karşı mücadelesine katkı vermeye devam edecektir.

Paris'te yapılan saldırıda nasıl omuz omuza durmuşsak, İstanbul ve Ankara'da yapılmış saldırılarda da hep birlikte omuz omuza duralım. Terörü hiçbir dinle, inançla ve etnisiteyle yan yana anmadan hep birlikte kararlılıkla teröre karşı duralım, adım atalım

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Sultanahmet'te rehber Sibel Şatıroğlu daha büyük faciayı önledi
Sultanahmet'teki bombalı saldırıyı Nabil Fadlı adlı terörist gerçekleştirdi
Erdoğan: Sultanahmet bombacısı Suriye kökenli

Güncel Haberleri