Davutoğlu Meclis'i coşturdu: AK Parti grubu ayakta alkışladı

Başbakan Davutoğlu'nun TBMM'de Erdoğan'a efsanevi lider dediğinde de muhalefete yüklendiğinde de konuşması alkışlarla kesildi. AK Parti grubu Hoca'yı ayakta alkışladı.

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu konuştu. Hoca'nın konuşması Erdoğan'a efsanevi lider dediğinde de muhalefete yüklendiğinde de sık sık alkışlarla kesildi. AK Parti grubu Davutoğlu'nu ayağa kalkarak alkışladı. 

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Destan yazdınız

Ankara saldırısında Meclis'in çalışmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Meclis'i çalıştırarak burada bir destan yazdınız.

Kimse bu kapıya kilit vuramayacak

Ne olursa olsun bu Meclis her zaman çalışacak. Kimse bu kapıya kilit vuramayacak, hangi terör saldırısı olursa olsun burada milletin kaderi ebediyen belirlenecek. 

Biz özne olmaya devam edeceğiz

Çok zor ve aynı zaman kıymetli bir coğrafyadayız. Bu coğrafyaların kaderinde biz özne olmaya devam edeceğiz.

Kılıçdaroğlu'na eleştiri

Sayın Kılıçdaroğlu kendisine yakıştıramadığım şekilde hitap ederken 'bunlar' diye hitap etti. Bunlar dediği Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti. Benim liderliğe gelişimde kaset oyunu olmadı. Türkiye'yi kimin yöneteceğine millet karar verir, millet kararını 1 Kasım'da verdi. Gücümüzü milleten alıyoruz, hesabımızı da sadece milletimize veririz.

Oy birliğiyle geldim kaset ile değil:

AK Parti siyasetinin efsanevi kurucu lideri Erdoğan'dır

Genelbaşkanlarınız 'AK Parti'nin lideri kim?' diye sordu haddi olmamasına rağmen. Ben burada olmama rağmen. Evet meydan burada söylüyorum, AK Parti siyasetinin 13 yıllık başarı hikayesinin efsanevi kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır.

'Vefa kongresi'nde yeni lideri olarak seçildim

Ve ben 13 yıllık genel başkanlık görevinden sonra, kurucu liderlikten sonra, parti liderliğini kendisinden, 'vefa kongresi' adını verdiğim ilk olağanüstü kongremizde onurla, delegelerimizin tamamının oyunu alarak, partinin yeni lideri olarak seçildim. Benim liderliğe gelişimde kaset oyunları olmadı, olmayacak.

Kendiniz meydana çıkmaya korktunuz

Cumhurbaşkanımız yüzde 52 oyla seçildi, bunu kimse örtbas edemez. Çatı aday oluşturdunuz 2014'te. Kendiniz meydana çıkmaya korktunuz. Bir işe de yaramadı. Bırakın şimdi gelecek seçimlere hazırlanın çalışın ve kazanın seçimleri siz oturun o koltukta.

Vaadlerimizin yüzde 82'sini yerine getirdik

Vaadlerimizin yüzde 82'sini yerine getirdik, asgari ücreti bin 300 liraya çıkardık. Emekliye zam yaptık. 14 yıl içerisinde verdiğimiz tüm sözleri yerine getirdik. Bütçede en büyük payı eğitime ayırıyoruz.

Terör baronlarının sözcülüğünü yapacaksınız, bu olmaz

Cari açığı kapatabiliriz ama demokrasi açığını kapatamayız. Bizim iktidarımızda demokrasi açık vermedi, vermeyecek. Bu ülkeye meydan okuyanları cezalandırmak boynumuzun borcudur. Hem Meclis'te olacaksınız hem de terör baronlarının sözcülüğünü yapacaksınız, bu olmaz. 

Darbe hukukunu silelim

Yeni Anayasa konusunda çağrıda bulunuyorum; gelin darbe hukukunu bu ülkeden tamamen birlikte silelim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti artık bir ulus devletinin çok ötesindedir.

Ankara saldırısı taziyesi

Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili Davutoğlu, "O bedenleri parçalayan bir caninin taziye ziyaretine gitmek nedir biliyor musunuz; bütün insanlığı katleden birini kutsamaktır" diye konuştu.

Biz Mısır'da demokrasiyi savunduk

Başbakan Davutoğlu, "Biz Mısır'da demokrasiyi savunduk. Mısır halkının iradesini savunduk. Biz Mısır'da aslında 27 Mayıs'ta asılan Adnan Menderes'i savunduk. Çünkü biliyoruz ki demokrasi ancak çevre ülkelerdeki demokrasilerle birlikte yeşerir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Davutoğlu: Meclis'te dün hep beraber bize saldırdılar

Güncel Haberleri