Davutoğlu: Geleceğimizi çalanlara "Edi bese" diyelim

MÜSİAD tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Genç İş Adamları Derneği'nde konuşan Başbakan Davutoğlu "Geleceğimizi çalanlara 'Edi bese, yeter artık' diyelim" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da MÜSİAD toplantısına katıldı.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar;

"Gelin buradan hep birlikte tüm gençlerimize bir çağrıda bulunalım: Sizi sokaklara atarak ölüme gönderen kirli zihinlerin oyunlarına gelmeyin. Hayatlarınızı karartarak sizleri dağlara, barikatlara, hendeklere mahkûm etmeye çalışanları dinlemeyin" diyen Davutoğlu şöyle devam etti:

"Bembeyaz bir sayfa açalım"

"Sizleri ailenizden, sevdiklerinizden ayırarak, yüreklerinize sevgi yerine nefret tohumları ekenlere fırsat vermeyin. Devleti düşman göstererek, gençlerimizin geleceğini çalanlara bugün gelin hep beraber 'edi bese/yeter artık' diyelim. Hendek kuranlara, tuzak kuranlara, cami yakanlara, pusu kuranlara 'yeter artık' diyelim. Bugün temiz, bembeyaz bir sayfa açalım. Geleceğimizi çalanlara 'Edi bese, yeter artık' diyelim" dedi.

Devlet her zaman sizin ve bu ülkenin güzel gençlerinin yanında. Yeter ki atın elinizdeki taşları, sopaları… Ailenizi, yuvanızı, toprağınızı yakmayın, yıkmayın. Kulağınıza fısıldanan yalanlar uğruna geleceğinizi, hayallerinizi bir kenara atmayın. Bu toprağın her karışında sevginin, hoşgörünün, huzurun tesis edilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz."

"MÜSİAD en önemli STK'lardan biri oldu"

MÜSİAD kısa sürede en önemli STK'lardan biri oldu. Üye sayısı 11 bini geçti. Genç MÜSİAD'ın çalışmaları da hızla yayıldı.  Genç MÜSİAD'ı önemli kılan gençlerimizin milli manevi yanlarından kaynaklanıyor. Bir yandan kültürel açıdan iş ahlakına sadık kalmaktasınız.

"Sizler 28 Şubat'ı yaşamak zorunda kalmadınız"

Genç MÜSİAD 2002'de kuruldu. AK Parti'nin yeni sayfa açtığı dönemde. Sizler 28 Şubat'ı yaşamak zorunda kalmadınız. Bu ne kadar güzel. Eski Türkiye kendi kabuğuna çekilmişti. Yeni Türkiye ise kabuğunu kırdı. Her açıdan dünyaya açıldı.

Genç girişimcilerimize diyorum ki bütün dünyada sizi görmek istiyorum. Ekonomik faaliyetler açısından son derece gereklidir. 2002'de 87,6 milyar dolar olan dış ticaret hacmimiz 400 milyar dolara yükseldi. 2002'de 36 milyar dolar ihracatımız 2014'te 158 milyar dolar seviyesine çıktı.

"Yüksek gelir seviyesine çıkaracağız"

Müteahhitlik bedelleri arasında en önemli ülkeler arasına girdik. Düşük gelir seviyesinden orta gelir seviyesine yükseldik. Yüksek gelir seviyesine çıkaracağız. 2023 ve daha sonrasına bakacağız.

Kendi işini ilk defa kurmak istersen ne yapacağım diye düşünmeyeceksin. Her gence 50 bin TL'ye kadar karşılıksız sermaye vereceğiz.

"Adımları gözden geçireceğiz"

Gençlerimiz ihtiyacı olan sermayeyi harcıyacaklar. Devletin bir ana ve baba olarak el uzatması. 50 bin TL yetmiyorsa gelecek bize biz de ona 100 bin TL verip al şu 100 bin TL'yi işlerin yoluna girince faizsiz ödersin diyeceğiz. Önümüzdeki hafta attığımız adımları gözden geçireceğiz.

"Çiftçilerimize 30 bin TL karşılıksız destek vereceğiz"

Gençlerimiz benim üzerimde vergi yükü olmasın derse diyeceğiz ki 3 yıl boyunca senden gelir vergisi almayacağız. Genç çiftçilerimize 30 bin TL karşılıksız destek vereceğiz. İlk kez iş bulan gençlerimizin 1 yıllık maaşlarını vereceğiz. Türkiye'de genç olmak başlı başına bahtiyarlık. Genel sağlık sigortası prim borçlarını sıfırlıyoruz, meslek lisesi ve üniversite stajlarına yeni düzenleme yapacağız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Davutoğlu: Öz yönetim yok, milli yönetim var
Davutoğlu: Hendekleri başlarında parçalamaya hazırız
Davutoğlu: Musul'daki eğitim devam edecek

Güncel Haberleri