Davutoğlu Biden'la IŞİD'le mücadele ve Musul'u görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede IŞİD'le mücadelede işbirliği ve Başika kampı sonrası yaşanan gerilim ele alındı.

[Karar]

Başbakan Ahmet Davutoğlu ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile 4 gün içinde 2. görüşmesini gerçekleştirdi. Görüşmede IŞİD'le mücadelede işbirliğinin artırılması ve Başika kampına asker sevkiyatı sonrası yaşanan gerilim ele alındı. 

Talep Biden'dan geldi

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu, karşı tarafın talebi üzerine, ABD Başkan Yardımcısı Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Temas edilmesi hususunda mutabık kalındı

Görüşmede, bölgede terör örgütü DAEŞ ile mücadelede işbirliği, bu kapsamda Irak makamlarıyla Türkiye arasında son dönemde yürütülen temasların ele alındığı ifade edildi.

Davutoğlu ve Biden'ın, önümüzdeki günlerde gelişmelere göre, yeniden temas edilmesi hususunda mutabık kaldığı öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

ABD Başkan Yardımcısı Biden Türkiye'ye gelecek
Beyaz Saray'dan Türkiye'ye 'Başika'dan çekilin' çağrısı
Davutoğlu Biden'la, Fidan ve Sinirlioğlu İbadi'yle görüştü

Güncel Haberleri