Darüşşafaka Doğuş deplasmada Ted Kolejliler'i 84-71 yendi

Spor Toto Basketbol Ligi'de Darüşşafaka Doğuş deplasmanda Ted Ankara Kolejliler'i 84-71 yenmeyi başardı.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Darüşşafaka Doğuş, deplasmanda Rönesans TED Ankara Kolejliler'i 84-71 yendi.  Karşılaşmaya hücumda etkili başlayan Rönesans TED Ankara Kolejliler, Tomas, Dragicevic ve Lucas'ın basketleriyle 2. dakikayı 7-2 önde geçti. Savunmasını sertleştiren ve hücumda da Furkan Aldemir, Lucas ve Harangody ile skor üreten Daçka, 5. dakikaya 14-10 üstün girdi. Rakibinin yaptığı top kayıplarını Markoishvili, Redding ve Semih Erden ile sayıya çeviren konuk takım, ilk çeyreği 27-22 önde bitirdi.  

Devre eşitlikle sona erdi

Karşılıklı basketlerle girilen ikinci periyotta DarüşşafakaDoğuş, Wilbekin ve Markoishvili, Rönesans TED Ankara Kolejliler ise Sanikidze ve Tomas ile skor bulurken, 15. dakika 34-30 konuk takım lehine geçildi. Ev sahibi takım, özellikle Sanikidze'nin hücumdaki etkili oyunuyla 18. dakikada 39-38'lik skorla öne geçse de devre 41-41 berabere tamamlandı. 

Üçüncü çeyreğe Darüşşafaka Doğuş, Harangody'nin 3 sayılık basketiyle girerken, Rönesans TED Ankara Kolejliler, rakibine Dragicevic ile karşılık verdi. Tomas ve Sanikidze'nin skora katkı vermeye devam etmesiyle kontrolü elinde tutan Ankara ekibi, 24. dakikaya 51-49 önde girdi. Baskılı savunma sonrası kaptığı topları Metin Türen ve Redding ile sayıya çeviren konuk ekip, 27. dakikayı 56-54 üstün geçti.Darüşşafaka Doğuş, pota altında Slaughter'ı etkili kullanarak farkı açtı ve periyodu 64-58 önde tamamladı.  

Daçka kalitesini yansıttı

Final periyoduna Wibekin'in basketiyle başlayan Darüşşafaka Doğuş, yaptığı sert savunmayla rakibine 3 dakika süresince sayı atma şansı tanımadı. Boyalı alanda Slaughter ile sayılar bulmaya devam eden konuk ekip, 34. dakikaya 69-61 önde girdi. Wilbekin ile 3 sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzde yakalayan Darüşşafaka Doğuş, 37. dakikada farkı çift hanelere (66-77) taşıdı ve karşılaşmadan da 84-71 galip ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Fenerbahçe deplasmanda Beşiktaş'ı 78-71 yenmeyi başardı
Türk Telekom sahasında Akın Çoap Yeşilgiresun'u 81-60 mağlup etti

Spor Haberleri