Cumhuriyet'in Sur'a gönderdiği HDP treni yolda kaldı!

Cumhuriyet gazetesi, Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla Sur'a yürümek isteyen HDP'lileri desteklemek isterken skandala imza attı. Eski görüntüleri yeni gibi servis eden gazete 2015 Nevruz'unda çekilen bir videoyu internet sitesinde yeni gibi yayınladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Sur'da tamamlanmak üzere olan operasyonlara karşı yaptığı çağrıya Diyarbakırlılar ilgi göstermedi. Ancak başta Cumhuriyet ve PKK yanlısı internet siteleri algı operasyonuna kalkıştı. Eylemlere katılımın düşük olmasına rağmen eski görüntülerle sosyal medya ve internet siteleri üzerinden yapılan haberler de halkı sokağa dökmeye yetmedi. 

Cumhuriyet gazetesi internet sitesinde "On binler ellerinde bayraklarla, tren üstünde Sur'a gidiyor" başlığı ile haber yaptı.

Cumhuriyet'ten provakasyon treni:

2015'teki görüntülerle algı operasyonu

Haberde, "Diyarbakır Sur'a giden trenler tıka basa doldu. Yurttaşlar ellerinde bayraklarla trenin üstünde Sur'a yolculuk ediyor" ifadelerine yer verildi. Ancak görüntülerin eski olduğu kısa sürede anlaşıldı. Cumhuriyet'in Sur'da çekildi diye verdiği görünütülerin Diyarbakır'da düzenlenen 2015 Nevruz'unda kaydedildiği anlaşıldı.

Cumhuriyet'in internet sitesi skandal ortaya çıkınca sosyal medya hesaplarından paylaşımı sildi. Haberi de kaldırdı. Ancak Google'da haber arandığında Cumhuriyet'in linki aşağıdaki gibi görülüyor. Link tıklandığında internet sitesinin ana sayfası geliyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Diyarbakır’daki olaylarda 33 gözaltı
Sur'a girmek isteyen gruptaki silahlı kişileri Diyarbakır halkı ihbar etti
Son dakika Sur haberleri: Demirtaş'ın çağrısına Diyarbakır halkı prim vermedi

Güncel Haberleri