İmam Hatip Okullarının kurucusu merhum Celalettin Ökten’in kızı ve Cumhuriyet tarihinin ilk başörtülü doktoru olarak bilinen Dr. Ayşe Hümeyra Ökten’in Medine’de hayatını kaybettiği öğrenildi. İlim sohbetlerinin yapıldığı bir aile ortamında büyüyen ve ‘doktor abla’ olarak tanınan Ökten, ilk hac vazifesini 1960'da doktor olarak yaptı. Merhume Ökten, 60 yıldır Peygamber Efendimiz'e komşuluk etmek için İstanbul ile Mekke ve Medine arasında mekik dokuyordu.
ÖKTEN, HAYATINI TRT AVAZ'A ANLATMIŞTI...
DAVUTOĞLU VE KURTULMUŞ'TAN TAZİYE
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ökten’in vefat haberini sosyal medyadan duyurdu.
DR. AYŞE HÜMEYRA ÖKTEN KİMDİR?
Doktor Ayşe Hümeyra Ökten, 1925 yılında İstanbul Fatih'te doğdu. Babası Mahmud Celaleddin Ökten, Osmanlı ulema sınıfından müderris ve felsefe hocasıydı. Celaleddin Ökten ayrıca Türkiye’de İmam Hatip okullarının açılmasına öncülük etmiştir.
Ayşe Hümeyra Ökten, üniversiteyi İstanbul Çapa Tıp Fakültesinde bitirip doktor oldu. Ökten, okul ve meslek hayatı boyunca inançlarından ödün vermemiş ve çalışkanlığı ile takdir toplamıştır.
Ökten'in hayatı, özellikle kız çocuklarına, zorluklara ve toplumsal engellere rağmen okumanın önemini anlatması bakımında rol model olmuştur.
CUMHURİYET TARİHİNİN İLK BAŞÖRTÜLÜ DOKTORUYDU
Ayşe Hümeyra Ökten, cumhuriyet döneminin ilk başörtülü doktoruydu. İlim sohbetlerinin yapıldığı bir evde büyüyen Ökten, hacca ilk kez 1960'da doktor olarak gitmişti.
Peygamber Efendimiz'den kopamayan Ökten, oturma izni de alınca her sene gidip Mekke ve Medine'de kalmaya başlamıştı. Tek başına gece yarıları kamyonlarla çölü geçerek yaptığı bu yolculuklarla 60 yıldır Peygamberimiz'e komşuluk eden Ökten, O'nun yanına gömülmeyi arzu ettiğini belirtmişti.