Cumhurbaşkanlığı Manisa seçim sonucu ve adayların oy oranı haberimizde. Oylar sayılırken Manisa'dan da ilk seçim sonuçları gelmeye başladı. Recep Tayyip Erdoğan Muharrem İnce Manisa oy oranları ne? Millet İtitfakı mı Cumhur İttifakı mı Manisa'da önde? Yaklaşık 1 milyon seçmenin sandığa gittiği Manisa partilerin oy aranı nasıl şekillendi? Haberimizden hem kentteki partilerin oy oranlarını hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi adayın en çok oy aldığını takip edebilir, aşağıdaki linklerden Türkiye geneli sonuçlara da ulaşabilirsiniz.
MANİSA SEÇİM SONUCU: PARTİLERİN OY ORANLARI NE?
Manisa'da merkez ilçe ile Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gölmarmara, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Selendi, Soma, Şehzadeler, Turgutlu, Yunusemre'de seçmenler sandığa gitti. Manisalılar cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Meral Akşener ve diğer adaylar için oy kullanırken, Cumhur İttifakı (AK PARTİ MHP) ya da Millet İttifakı (CHP İYİ PARTİ SAADET PARTİSİ) ile diğer partiler arasında tercih yaptı. İttifak sisteminin ilk kez uygulandığı ve Cumhurbaşkanı'nın yeni sisteme göre ilk kez seçildiği 24 Haziran seçimlerinde Manisa partilerin oy oranları, kazanan milletvekillerinin kimler olduğu netleştikçe bu sayfada olacak.
İLÇE İLÇE MANİSA SEÇİM SONUÇLARI 2018
Manisa ve 17 ilçesinde partilerin oy oranlarını ve seçim sonucu KARAR.COM'dan takip edebilmek için aşağıdaki linleri de kullanabilirsiniz. Hangi ilçeden ne kadar oyun kime verildiğini görmek ve detaylı bilgileri görüntülemek için aşağıdaki linkleri taklayınız:
Ahmetli partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
Akhisar partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
Alaşehir partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
Demirci partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
Gölmarmara partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
Gördes partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
Kırkağaç partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
Köprübaşı partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
Kula partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
Salihli partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
Sarıgöl partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
Saruhanlı partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
Selendi partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
Soma partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
Şehzadeler partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
Turgutlu partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
Yunusemre partilerin oy oranları ve seçim sonuçları
MANİSA 1 KASIM SEÇİM SONUÇLARI KARŞILAŞTIRMALI TABLO
Manisa 1 Kasım seçim sonuçlarına gere AK Parti %44.0, Cumhuriyet Halk Partisi %29.7, Milliyetçi Hareket Partisi %18.0, ve Halkların Demokratik Partisi %5.4 oy oy almıştı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %36,83 , Cumhuriyet Halk Partisi %29,22 , Milliyetçi Hareket Partisi %23,76 ve Halkların Demokratik Partisi %6,73 oy oranları ile Manisa ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu.
Manisa'da AK Parti'nin şanslı olduğu görülürken, CHP'nin dikkat çeken bir oranda oyu var. Milletvekili seçimlerinin bu açıdan çekişmeli geçeceğini söylemek mümkün. İYİ Parti'ye de gösterilen ilgi de gözönüne alındığında Manisa Milletvekili ve oy oranları dağılımında sürprizler olabilir.
MANİSA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
ERDOĞAN'IN SİYASİ ZAFERLERİ
-1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.
-2002'de AK Parti'yi yüzde 34 oyla iktidara taşıdı.
-2004'te belediye seçimlerinden yüzde 41.7'lik oyla çıkarak Türkiye genelinde ağırlıklı olarak belediyelerde de iktidar oldu.
-22 Temmuz 2007'de yüzde 47 oy alarak ikinci kez iktidar oldu.
-2008'de Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesine ilişkin referandumu halka götürdü. Referandumdan yüzde 69.12 galip çıktı.
-29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerde yüzde 38.6 ile yine galip çıktı.
-12 Eylül 2010 Anayasa Referandumu'ndan da yüzde 58'lik oyla galip çıktı.
-12 Haziran 2011'de yüzde 49.8 oy alarak üçüncü kez iktidar oldu.
- 30 Mart 2014 yılında düzenlenen seçimlerde milletin tercihi bir kez daha AK Parti oldu: Yüzde 45.6
- 10 Ağustos 2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan ilk kez halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı oldu.
-7 Haziran 2015'te sandıktan birinci çıkan parti AK Parti'ydi: Yüzde 40,87
- 1 Kasım 2015.. Millet bir kez daha istikrar diyerek AK Parti'yi yüzde 49,50'lik oy oranıyla iktidara taşıdı.
-16 Nisan 2017'de düzenlenen anayasa değişikliği referandumunda da halkın tercihi Erdoğan'dı: Yüzde 51,41
AKÇAY OYUNU MANİSA'DA KULLANDI
MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, oyunu memleketi Manisa'da kullandı. Akçay ile eşi Naciye Akçay ile kayıtlı oldukları Yunusemre ilçesindeki Cemal Ergün İlkokulu'ndaki 1406 numaralı sandıkta oylarını kullandı.
İLK TURDA KİMSE YÜZDE 50’YE ULAŞAMAZSA NE OLACAK?
İlk turda Cumhurbaşkanı adaylarından hiçbirisi oyların %50’sinden fazlasını alamazsa, 8 Temmuz 2018’de ikinci tur seçimleri olacak. İkinci tura normal şartlarda birinci turda en çok oyu alan ilk iki aday katılacak. İkinci tura katılmaya hak kazanan adaylardan birinin herhangi bir nedenle seçime katılmaması halinde; ikinci oylama, boşalan adaylığın birinci oylamadaki sıraya göre ikame edilmesi suretiyle yapılacak. Diğer tüm adayların ikinci oylamaya katılamadığı ve ikinci oylamaya tek adayın kalması halinde, bu oylama referandum şeklinde yapılacak. Aday, geçerli oyların salt çoğunluğunu aldığı takdirde Cumhurbaşkanı seçilecek. Oylamada, adayın geçerli oyların çoğunluğunu alamaması halinde sadece Cumhurbaşkanı seçimi yenilenecek.
NASIL OY KULLANACAĞIZ?
24 Haziran Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği için iki ayrı oy pusulası ve sandık kurulacak. Milletvekilliği seçimi oy pusulalarında, parti ittifakları özel olarak belirtilecek. Örneğin “Millet İttifakı” ibaresinin altında CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP logoları ayrı ayrı bulunacak. Seçmen tercih ettiği partinin kısmına mühür basacak, ancak oyların sayımı esnasında iki partinin aldığı oy toplanarak ittifakın hanesine yazılacak.
YSK'nın görev ve yetkileri
1. Seçimlerde, içine oy pusulası konulacak olan zarfların, icabında her seçim için başka başka renk ve ölçüde olmak ve gerek piyasada, gerek Devlet Malzeme Ofisince imal edilen veya ettirilen veya depolarında bulunan zarfların renklerinden ve ölçülerinden farklı ve kağıdında "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranı bulunmak üzere, yeteri kadar özel zarf imal ettirmek ve bu imalatı, kağıt hamurundan başlıyarak zarfın, imaline ve teslim alınmasına kadar olan safhalarını; yapılacak işin hacmi, süresi ve niteliği dikkate alınarak belirleyeceği kendi üye veya üyelerinin veya imal ve teslim yerinde yetki vereceği ilçe seçim kurulu başkanının, il seçim kurulu başkanı ya da üyesi hakim veya hakimlerinin devamlı gözetim ve denetimi altında yaptırmak ve bu zarfları il seçim kurullarına, her ilin ihtiyacına yetecek sayıda, alındı belgeleri karşılığında göndermek,
2. Özel zarfların imali için gerekli "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigran kalıpları ile zarf ölçü kalıplarını yaptırıp gerekli miktarda kağıt ve zarf imalinden sonra saklamak,
3. Katlanıp bir kenarı yapıştırıldıktan sonra zarf haline gelebilen "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranını taşıyan birleşik oy pusulalarını, her (400)'ü ve her (400)'lük paketi, aynı numarayı taşımak üzere bastırmak ve her sandık için bir paket, ilçe seçim kurullarına zamanında ulaştırmak, 3. Bu Kanunda sözkonusu edilen bütün işlemlerin gerektirdiği form, evrak, liste gibi her türlü basılı kağıdın tasarım ve baskısını yaptırmak, il ve ilçe seçim kurullarına zamanında ve ihtiyacı kadar ulaşımını sağlamak,
4. Tüzüklerine göre ilk genel kongresini yapmış olup, illerin en az yarısında ve en az altı ay evvel il ve ilçe teşkilatını kurmuş bulunan siyasi partilerin adlarını, ilçe seçim kurullarının yeniden kurulması için öngörülen ayların ikinci haftasında tespit ve ilan etmek,
5. İl ve İlçe seçim kurullarının teşekkülünü sağlamak, İl seçim kurullarının teşekkülüne, işlemlerine ve kararlarına karşı yapılacak itirazları, oy verme gününden önce ve itiraz konusunun gerektirdiği süratle, kesin karara bağlamak,
6. Adaylığa ait itirazlar hakkında bu Kanun ve özel kanunları gereğince kesin karar vermek,
7. İl seçim kurullarınca, oy verme günü işlemleri hakkında verilmiş olan kararlara karşı yapılan itirazları derhal inceleyip kesin karara bağlamak,
8. İl seçim kurullarınca düzenlenen tutanaklara karşı yapılan itirazları inceleyip kesin karara bağlamak,
9. Seçimlerden sonra, kendisine süresi içinde yapılan, seçimin sonucuna müessir olacak ve o çevre seçiminin veya seçilenlerden bir veya birkaçının tutanağının iptalini gerektirecek mahiyette itirazları, altkurullara yapılan itirazların silsilesine ve sürelerine uygunluğunu araştırmaksızın inceleyip kesin karara bağlamak,
10. İl seçim kurulları başkanlıklarınca seçim işlerinin yürütülmesi hakkında sorulacak hususları derhal cevaplandırmak ve seçimin bütün yurtta düzenle yapılmasını sağlayacak tedbirleri almak ve bu hususta gereken genelgeleri zamanında yapmak,
11. Siyasi partilerin milletvekili genel ve ara seçimlerine ve belediye başkanlığı ile belediye meclisi, il genel meclisi üyelikleri genel ve ara seçimlerine katılabilmeleri için illerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmaları veya Türkiye Büyük Millet Meclisinde gruplarının bulunması şarttır. Bir ilde teşkilatlanma, merkez ilçesi dahil o ilin ilçelerinin en az üçte birinde teşkilat kurmayı gerektirir. Bu esaslar dairesinde seçime katılabilecek siyasi partiler tespit ve seçimin başlangıç tarihinden on gün, seçimin yenilenmesi halinde yenileme kararının ilanından sonraki beş gün içinde ilan etmek.
12. Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü kuruluş ve işleyişi ve diğer çalışma konuları ile ilgili ilkeleri belirlemek, yönetmelikleri yayınlamak, programlarını yapmak ve denetlemek.
13. Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunun oluşturulmasını ve yurt dışında bulunan vatandaşların oy kullanmalarını sağlamak üzere gerekli düzenlemeleri yapmak.
14. Kanunla kendisine verilen başkaca görevleri yapmak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi zaferleri
Türkiye, 24 Haziran'da sandık başına giderek ülkenin geleceğini belirleyecek.
Yayınlanan son anketlere göre; bir tarafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir tarafta CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce var.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi geçmişi başarılarla dolu.
İnce, tüm çabalarına rağmen CHP Genel Başkanlığı koltuğuna bile oturamadığı için henüz bir başarısı yok.
İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI
Toplam Sandık | : | 46 |
Toplam Seçmen | : | 12.678 |
Açılan Sandık | : | 12 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 26,09 |
Kullanılan Oy | : | 2.048 |
Geçerli Oy | : | 2.012 |
Katılım Oranı | : | % 93,3 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 53,33 | 1.073 |
AK PARTİ | : | % 42,99 | 865 |
MHP | : | % 10,34 | 208 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 41 | 825 |
CHP | : | % 24,16 | 486 |
İYİ PARTİ | : | % 16,3 | 328 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,55 | 11 |
HDP | : | % 2,73 | 55 |
DİĞER | : | % 2,53 | 51 |
HÜDA PAR | : | % 0,2 | 4 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,2 | 4 |
AKHİSAR
Toplam Sandık | : | 411 |
Toplam Seçmen | : | 130.082 |
Açılan Sandık | : | 23 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 5,6 |
Kullanılan Oy | : | 2.818 |
Geçerli Oy | : | 2.762 |
Katılım Oranı | : | % 94,88 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 66,87 | 1.847 |
AK PARTİ | : | % 57,46 | 1.587 |
MHP | : | % 9,41 | 260 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 28,17 | 778 |
CHP | : | % 20,31 | 561 |
İYİ PARTİ | : | % 7,31 | 202 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,54 | 15 |
DİĞER | : | % 3,29 | 91 |
HDP | : | % 1,09 | 30 |
HÜDA PAR | : | % 0,36 | 10 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,22 | 6 |
ALAŞEHİR
Toplam Sandık | : | 257 |
Toplam Seçmen | : | 75.827 |
Açılan Sandık | : | 10 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 3,89 |
Kullanılan Oy | : | 1.475 |
Geçerli Oy | : | 1.434 |
Katılım Oranı | : | % 91,9 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 55,37 | 794 |
AK PARTİ | : | % 45,96 | 659 |
MHP | : | % 9,41 | 135 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 41,84 | 600 |
CHP | : | % 25,31 | 363 |
İYİ PARTİ | : | % 15,2 | 218 |
SAADET PARTİSİ | : | % 1,32 | 19 |
HDP | : | % 0,77 | 11 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,7 | 10 |
DİĞER | : | % 0,7 | 10 |
HÜDA PAR | : | % 0,63 | 9 |
DEMİRCİ
Toplam Sandık | : | 135 |
Toplam Seçmen | : | 30.266 |
Açılan Sandık | : | 55 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 40,74 |
Kullanılan Oy | : | 8.380 |
Geçerli Oy | : | 8.273 |
Katılım Oranı | : | % 91,68 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 71,41 | 5.908 |
AK PARTİ | : | % 59,52 | 4.924 |
MHP | : | % 11,89 | 984 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 25,99 | 2.150 |
CHP | : | % 12,63 | 1.045 |
İYİ PARTİ | : | % 11,58 | 958 |
SAADET PARTİSİ | : | % 1,78 | 147 |
DİĞER | : | % 1,75 | 145 |
HDP | : | % 0,53 | 44 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,21 | 17 |
HÜDA PAR | : | % 0,11 | 9 |
GÖLMARMARA
Toplam Sandık | : | 42 |
Toplam Seçmen | : | 11.333 |
Açılan Sandık | : | 3 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 7,14 |
Kullanılan Oy | : | 250 |
Geçerli Oy | : | 244 |
Katılım Oranı | : | % 94,34 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 72,54 | 177 |
AK PARTİ | : | % 63,52 | 155 |
MHP | : | % 9,02 | 22 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 20,9 | 51 |
CHP | : | % 11,48 | 28 |
İYİ PARTİ | : | % 9,02 | 22 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,41 | 1 |
DİĞER | : | % 5,74 | 14 |
HDP | : | % 0,82 | 2 |
GÖRDES
Toplam Sandık | : | 95 |
Toplam Seçmen | : | 22.759 |
Açılan Sandık | : | 19 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 20 |
Kullanılan Oy | : | 2.889 |
Geçerli Oy | : | 2.793 |
Katılım Oranı | : | % 93,37 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 68,71 | 1.919 |
AK PARTİ | : | % 57,43 | 1.604 |
MHP | : | % 11,28 | 315 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 27,5 | 768 |
CHP | : | % 13,53 | 378 |
İYİ PARTİ | : | % 13,28 | 371 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,68 | 19 |
DİĞER | : | % 2,22 | 62 |
HDP | : | % 0,79 | 22 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,54 | 15 |
HÜDA PAR | : | % 0,25 | 7 |
KIRKAĞAÇ
Toplam Sandık | : | 104 |
Toplam Seçmen | : | 29.256 |
Açılan Sandık | : | 19 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 18,27 |
Kullanılan Oy | : | 4.269 |
Geçerli Oy | : | 4.225 |
Katılım Oranı | : | % 91,65 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 69,42 | 2.933 |
AK PARTİ | : | % 59,41 | 2.510 |
MHP | : | % 10,01 | 423 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 28,4 | 1.200 |
CHP | : | % 14,75 | 623 |
İYİ PARTİ | : | % 12,85 | 543 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,8 | 34 |
DİĞER | : | % 0,83 | 35 |
HDP | : | % 0,78 | 33 |
HÜDA PAR | : | % 0,28 | 12 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,28 | 12 |
KÖPRÜBAŞI
Toplam Sandık | : | 62 |
Toplam Seçmen | : | 10.867 |
Açılan Sandık | : | 12 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 19,35 |
Kullanılan Oy | : | 791 |
Geçerli Oy | : | 772 |
Katılım Oranı | : | % 93,39 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 69,95 | 540 |
AK PARTİ | : | % 58,42 | 451 |
MHP | : | % 11,53 | 89 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 25,91 | 200 |
CHP | : | % 13,86 | 107 |
İYİ PARTİ | : | % 11,92 | 92 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,13 | 1 |
HDP | : | % 3,24 | 25 |
DİĞER | : | % 0,78 | 6 |
HÜDA PAR | : | % 0,13 | 1 |
KULA
Toplam Sandık | : | 136 |
Toplam Seçmen | : | 34.703 |
Açılan Sandık | : | 18 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 13,24 |
Kullanılan Oy | : | 3.822 |
Geçerli Oy | : | 3.746 |
Katılım Oranı | : | % 91,9 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 63,72 | 2.387 |
AK PARTİ | : | % 45,38 | 1.700 |
MHP | : | % 18,34 | 687 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 32,94 | 1.234 |
CHP | : | % 17,19 | 644 |
İYİ PARTİ | : | % 15,16 | 568 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,59 | 22 |
DİĞER | : | % 1,84 | 69 |
HDP | : | % 1,23 | 46 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,16 | 6 |
HÜDA PAR | : | % 0,11 | 4 |
SALİHLİ
Toplam Sandık | : | 387 |
Toplam Seçmen | : | 123.901 |
Açılan Sandık | : | 23 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 5,94 |
Kullanılan Oy | : | 4.338 |
Geçerli Oy | : | 4.315 |
Katılım Oranı | : | % 89,46 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 50,24 | 2.168 |
AK PARTİ | : | % 37,5 | 1.618 |
MHP | : | % 12,75 | 550 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 43,34 | 1.870 |
CHP | : | % 30,27 | 1.306 |
İYİ PARTİ | : | % 12,63 | 545 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,44 | 19 |
HDP | : | % 3,85 | 166 |
DİĞER | : | % 2,18 | 94 |
HÜDA PAR | : | % 0,21 | 9 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,19 | 8 |
SARIGÖL
Toplam Sandık | : | 93 |
Toplam Seçmen | : | 28.394 |
Açılan Sandık | : | 8 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 8,6 |
Kullanılan Oy | : | 1.573 |
Geçerli Oy | : | 1.566 |
Katılım Oranı | : | % 91,51 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 48,6 | 761 |
AK PARTİ | : | % 36,46 | 571 |
MHP | : | % 12,13 | 190 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 48,15 | 754 |
CHP | : | % 27,59 | 432 |
İYİ PARTİ | : | % 18,77 | 294 |
SAADET PARTİSİ | : | % 1,79 | 28 |
HDP | : | % 1,85 | 29 |
DİĞER | : | % 0,77 | 12 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,45 | 7 |
HÜDA PAR | : | % 0,19 | 3 |
SARUHANLI
Toplam Sandık | : | 138 |
Toplam Seçmen | : | 41.904 |
Açılan Sandık | : | 19 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 13,77 |
Kullanılan Oy | : | 3.952 |
Geçerli Oy | : | 3.920 |
Katılım Oranı | : | % 87,8 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 58,83 | 2.306 |
AK PARTİ | : | % 47,91 | 1.878 |
MHP | : | % 10,92 | 428 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 37,12 | 1.455 |
CHP | : | % 22,78 | 893 |
İYİ PARTİ | : | % 13,65 | 535 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,69 | 27 |
HDP | : | % 2,58 | 101 |
DİĞER | : | % 1,15 | 45 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,18 | 7 |
HÜDA PAR | : | % 0,15 | 6 |
SELENDİ
Toplam Sandık | : | 83 |
Toplam Seçmen | : | 16.025 |
Açılan Sandık | : | 1 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 1,2 |
Kullanılan Oy | : | 248 |
Geçerli Oy | : | 246 |
Katılım Oranı | : | % 91,18 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 60,98 | 150 |
MHP | : | % 31,71 | 78 |
AK PARTİ | : | % 29,27 | 72 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 32,11 | 79 |
CHP | : | % 19,92 | 49 |
İYİ PARTİ | : | % 11,79 | 29 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,41 | 1 |
DİĞER | : | % 3,66 | 9 |
HDP | : | % 2,44 | 6 |
HÜDA PAR | : | % 0,81 | 2 |
SOMA
Toplam Sandık | : | 269 |
Toplam Seçmen | : | 79.850 |
Açılan Sandık | : | 14 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 5,2 |
Kullanılan Oy | : | 3.206 |
Geçerli Oy | : | 3.172 |
Katılım Oranı | : | % 91,97 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 64,85 | 2.057 |
AK PARTİ | : | % 51,45 | 1.632 |
MHP | : | % 13,4 | 425 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 29,76 | 944 |
CHP | : | % 17,65 | 560 |
İYİ PARTİ | : | % 10,47 | 332 |
SAADET PARTİSİ | : | % 1,64 | 52 |
HDP | : | % 3,69 | 117 |
DİĞER | : | % 1,39 | 44 |
HÜDA PAR | : | % 0,25 | 8 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,06 | 2 |
ŞEHZADELER
Toplam Sandık | : | 358 |
Toplam Seçmen | : | 120.239 |
Açılan Sandık | : | 18 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 5,03 |
Kullanılan Oy | : | 4.317 |
Geçerli Oy | : | 4.254 |
Katılım Oranı | : | % 92,32 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 54,91 | 2.336 |
AK PARTİ | : | % 42,31 | 1.800 |
MHP | : | % 12,6 | 536 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 39,8 | 1.693 |
CHP | : | % 21,3 | 906 |
İYİ PARTİ | : | % 17,75 | 755 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,75 | 32 |
HDP | : | % 2,84 | 121 |
DİĞER | : | % 2,14 | 91 |
HÜDA PAR | : | % 0,21 | 9 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,09 | 4 |
TURGUTLU
Toplam Sandık | : | 343 |
Toplam Seçmen | : | 116.822 |
Açılan Sandık | : | 11 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 3,21 |
Kullanılan Oy | : | 1.974 |
Geçerli Oy | : | 1.940 |
Katılım Oranı | : | % 92,46 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 54,54 | 1.058 |
AK PARTİ | : | % 45,21 | 877 |
MHP | : | % 9,33 | 181 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 42,22 | 819 |
CHP | : | % 25,88 | 502 |
İYİ PARTİ | : | % 15,52 | 301 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,82 | 16 |
DİĞER | : | % 1,55 | 30 |
HDP | : | % 1,49 | 29 |
HÜDA PAR | : | % 0,1 | 2 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,1 | 2 |
YUNUSEMRE
Toplam Sandık | : | 477 |
Toplam Seçmen | : | 159.722 |
Açılan Sandık | : | 33 |
Açılan Sandık Oranı | : | % 6,92 |
Kullanılan Oy | : | 4.811 |
Geçerli Oy | : | 4.719 |
Katılım Oranı | : | % 97,43 |
Oy Oranı | Oy Sayısı | ||
---|---|---|---|
CUMHUR İTTİFAKI | : | % 73,13 | 3.451 |
AK PARTİ | : | % 59,86 | 2.825 |
MHP | : | % 13,27 | 626 |
MİLLET İTTİFAKI | : | % 23,73 | 1.120 |
CHP | : | % 14,3 | 675 |
İYİ PARTİ | : | % 8,79 | 415 |
SAADET PARTİSİ | : | % 0,64 | 30 |
DİĞER | : | % 1,82 | 86 |
HDP | : | % 1,1 | 52 |
VATAN PARTİSİ | : | % 0,15 | 7 |
HÜDA PAR | : | % 0,06 | 3 |