Cristiana Ronaldo, Avrupa Şampiyonası tarihine geçti

EURO 2016'da ilk golünü atan Ronaldo, 4 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gol atabilen ilk futbolcu oldu.

Portekiz'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) turnuva tarihine adını yazdırdı. Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada Ronaldo, Macaristan ile oynadıkları maçta 2 gol atarak üst üste 4 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gol atabilen ilk futbolcu oldu.

2004'TE BAŞLADI

Milli formayla çıktığı 126 maçta 58 gol atarak ülkesinin en golcü futbolcusu konumundaki Cristiano Ronaldo, ilk olarak Portekiz'in ev sahipliği yaptığı 2004'teki şampiyonada forma giydi. Ronaldo, Portekiz'in grup aşamasında, turnuvayı zirvede tamamlayan Yunanistan'a 2-1 yenildiği maçta takımının tek golünü kaydetti. İkinci golünü ise aynı turnuvanın yarı finalinde Hollanda'ya karşı atan yıldız golcü, takımının o yıl finale kalmasında önemli rol üstlendi.

BAŞROLÜ OYNUYOR

Ronaldo, Avusturya ile İsveç'in ortaklaşa düzenlediği EURO 2008'de ise grup aşamasında Çek Cumhuriyeti filelerini havalandırırken, Portekiz'in çeyrek finalde Almanya'ya elenmesine engel olamadı. Real Madridli yıldız, EURO 2012'de ise grup aşamasında Portekiz'in Hollanda'yı 2-1 yendiği maçta takımının galibiyet gollerini attı. Portekiz'in Çek Cumhuriyeti'ni 1-0 yendiği çeyrek final maçında da ağları havalandıran Ronaldo, takımının turnuvanın son 4 takımı arasına kalmasında başrolü oynadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İşte rakamlarla EURO 2016 grup maçları
Ronaldo, spikerin mikrofonunu göle fırlattı
UEFA'dan Portekiz'e selfie yüzünden soruşturma açıldı

Spor Haberleri