Çok milletli müzik grubu ‘Aramızda’

Farklı milletlerden müzisyenlerin kurduğu No Land, sınır tanımayan kimliklerini ‘Aramızda’ albümüyle taçlandırdı. Grup üyesi Kamil Hajiywev grup olarak yurt kavramının yasal sınırlarla belirlenemeyeceğini anlattıklarını söylüyor.

IŞIL ÇALIŞKAN

Grup üyeleri Türk, Kürt, Azeri, Fars... Farklı coğrafyalara ait insanların ortak yönlerini ‘ülkesiz’ bir bakış açısıyla aktarma peşinde olan bir müzik grubu: No Land. Sekiz kişilik grup, 2013 yılından bu yana yaptıkları çalışmaları ‘Aramızda’ adlı albümde topladı. Türkçe ve Azerice şarkılardan oluşan albüm keman, perküsyon, trompet gibi enstrüman aletlerini içeriyor. Grubun vokal ve kemanında Kamil Hajiyev var. Azerbaycan’dan altı yıl önce İstanbul’a gelen Hajiyev ve İran’dan sonra kendini bir şekilde İstanbul’da bulan Sehand Lesani’nin yolları burada kesişmiş. Türkiye’den gitarist Mehmet Akif Ersoy’un da katılımıyla grubun temelleri atılmış. Grup üyeleri adına konuşan Hajiyev, gruba No Land adını vererek yurt kavramının yasal sınırlarla belirlenemeyeceğini anlatmak istediklerini söylüyor.

Çok sesli müziğin avantaj olduğunu belirten Hajiyev, kalabalık bir grup olmanın dezavantajlarını şöyle sıralıyor: “Aile ne kadar kalabalıksa sorunlar da buna bağlı artabiliyor. Bu zaman esnasında, birbirimizi daha iyi tanıdık ve bu müziğimize de yansıdı. Tabii kendi klişelerimizle savaşıp yeniliklerle kendimizi ve müziğimizi rahatlatmak istiyoruz. Kalabalık olmak bazen bu durumları hızlı, bazen de yavaş kılıyor.”

NAĞME RİTİMLER TANIDIK

Gruptaki farklı nağme ve ritimlerin İran, Azerbaycan ve Türk esintilerinden kaynaklandığını vurgulayan Hajiyev “Bir araya geldiğimizden beri giderek müziğimizin kimyası daha da artıyor. Herkesin müzikal geçmişi ve tadı bir şekilde No Land ile yolunu buluyor. Müzik yaparken gerçekten çok iyi anlaşıyoruz, birbirimizi de çok seviyoruz bu tarzımızı şekillendiriyor” diyor.

Yaptıkları müziğin bir tanımının olmadığını belirten Kamil Hajiyev, şöyle devam ediyor: “Albümü yayınladıktan sonra üç yıl bekleyen vefalı dinleyicilerimiz olduğunu görmek bizi çok mutlu etti ama müziğin bir gelir kaynağı olmasının yolları gerçekten tıkalı hala. Müzikle ilgilenmemizi engelleyen şeylerin toplamının arasından fışkıran bir şey müzik.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Hayat Haberleri