Cizre'de şehit düşen Uzman Çavuş Serkan Has'ın cenaze törenine Hulusi Akar da katıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün çıkan çatışmalarda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Has için askeri tören düzenlendi. Törene Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile kuvvet komutanları katılırken, törenin ardından şehit askerin naaşı memleketi Osmaniye'ye uğurlandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Has için askeri tören düzenlendi. 

Törene bütün komutanlar katıldı

23. Sınır Tümen Komutanlığında yapılan törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti de katıldı. 

Orgeneral Akar, tören alanına gelişinde, birlikte görev yapan askerlerin çocuklarını sevdi. Komutanların tören alanındaki yerlerini almasının ardından, Has'ın naaşı tören mangasının omuzlarında alana getirildi. Naaşın katafalka konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.

Hulusi Akar ve komutanlar selam durarak şehidi uğurladı

Şehit Uzman Çavuş Has'ın öz geçmişinin okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına yapılan konuşmada, "TSK, Türkiye Cumhuriyetini korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Bu uğurda binlerce şehit veren TSK'nın, bundan sonra da ne pahasına olursa olsun ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edeceği bilinmelidir" ifadesi kullanıldı.

Okunan duanın ardından şehidin naaşı, tören mangasının omuzlarında helikoptere taşındı. Bu sırada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve komutanlar selam durarak şehidi uğurladı. Törenin ardından Has'ın naaşını taşıyan helikopter, Şırnak'tan ayrıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, tören alınına gelişi sırasında birlikte görev yapan askerlerin çocuklarını sevdi.

ŞIRNAK/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Orgeneral Akar'dan Cizre ve Silopi'ye yerinde inceleme
Şehit uzman çavuş Serkan Has Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı
Genelkurmay'dan operasyon açıklaması: Kararlılıkla sürecek, önceliğimiz sivillerin güvenliği

Güncel Haberleri