Cizre, Silopi ve Sur'da 145 terörist öldürüldü

Sokağa çıkma yasağı uygulandığı Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ile Silopi ilçelerinde 145 PKK'lı terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, sokağa çıkma yasağı bulunan Diyarbakır'ın merkez Sur, Şırnak'ın Cizre ile Silopi İlçesi'nde toplam 145 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TSK: 145 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağı süren Cizre, Silopi ve Sur'da PKK'ya yapılan operasyonlarla ilgili bilgiler verildi. Cizre ve Silopi ile ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda; sekiz Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 114’tür.) Bir adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiştir. Şırnak Silopi’de devam eden operasyonda; bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı sekizdir.) Yedi adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiş, bir adet barikat kaldırılmış, bir adet hendek kapatılmış ve iki adet roketatar mühimmatı ele geçirilmiştir."

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlarda 8 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, "Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda; sekiz Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, 19 Aralık 2015’ten itibaren toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 23’tür.) Dört adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiş ve üç adet barikat kaldırılmıştır" denildi.

Batman'da 2 PKK sığınağı bulundu

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca kullanılan iki sığınakta, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 50 kilo gübre, 70 pil ve çeşitli elektrik ile yaşam malzemesi ele geçirildi. Mardin'in Mazıdağı İlçesi'nde yapılan operasyonda ise terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 13 işbirlikçinin gözaltına alındığı ve evlerinde yapılan aramada ruhsatsız 5 av tüfeği, 4 bilgisayar ve 18 cep telefonu ele geçirildi.

ANKARA/DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Sur'da patlama: 1 asker şehit, 6 yaralı
Şırnak Cizre'de teröristler tarafından vurulan hamile kadının bebeği öldü
Şırnak, Diyarbakır, Mardin ve Bitlis'te 167 terörist öldürüldü

Güncel Haberleri