CIA: IŞİD, Paris'tekine benzer saldırılar yapma hazırlığında

CIA Başkanı John Brennan, IŞİD'in Batı ülkelerinde Paris saldırılarına benzer eylemler yapma hazırlığı içinde olduğunu söyledi.

Amerikan Merkezi İstihbarat Örgütü (CIA) Başkanı John Brennan, pazartesi günü Paris'teki saldırıların "bir kereye mahsus bir olay" olmadığı ve İslam Devletinin şimdiki durumda benzer operasyonların hazırlığı içinde olabileceği konusunda uyardı.

Brennan bir politika enstitüsünde yaptığı konuşmada, "Bunun IŞİD'in tek hazır operasyonu olmadığını tahmin ediyorum. Şu anda Avrupa ve diğer yerlerdeki güvenlik ve istihbarat servisleri hararetli bir şekilde bunları ortaya çıkarmak açısından ne yapabileceklerini bulmaya çalışıyorlar." dedi.

Brennan'ın açıklaması, Fransa, Belçika ve diğer ülkelerdeki yetkililerin cuma günkü saldırıların zanlılarının izini sürmeye çalıştıkları bir sırada geldi.

CIA Direktörü, ABD istihbaratının halen IŞİD'in sorumlu olduğunu teyit etmediğini ama Paris saldırıları ve Rus yolcu uçağına düzenlenen bombalı saldırının radikal İslamcı grubun işaretlerini taşıdığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Paris saldırılarını Abdelhamid Abaaoud'un planladığı açıklandı
Şok iddia: Rus uçağına konan bombayı İngiliz IŞİD'ciler yaptı

Dünya Haberleri