Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülme videosu var mı? Son günlerde en çok merak edilen konulardan biri de, Suudi Konsolosluğu'nda Arabistan'dan gelen tim tarafından infaz edilen Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülme videosu oldu. O anlara ait videoların olduğu iddia edilse de henüz görüntüler ortaya çıkmadı. Son olarak ise Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmeden 31 dakika önceki videosu orataya çıktı. Öldürülen Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın videolarını haberimizden izleyebilir, olaydan son dakika haberlerini takip edebilirsiniz.
CEMAL KAŞIKÇI'NIN ÖLDÜRÜLME VİDEOSU VAR MI?
Muhalif Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin soruşturmalar devam ederken, cinayetin gerçekleştiği anların videosu da bir çok kişi tarafından merak ediliyor. Suudi Konsolosluğu video kayıtlarının olmadığını iddia ediyor. Konuyla ilgili resmi bir bilgi ve video kaydı henüz bulunmuyor. Cemal Kaşıkçı'nın öldürülme anının videosu yayınlandığı anda karar.com'dan ulaşabilirsiniz.
CEMAL KAŞIKÇI'NIN ÖLDÜRÜLMEDEN 31 DAKİKA ÖNCEKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Suudi Arabistan’ın İstanbul’daki Konsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmeden öncesi son 31 dakikaya ait son anlarını gösteren yeni görüntüler ortaya çıktı. Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğü ortaya çıkan gazeteci cemal kaşıkçının son anlarına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.
A Haber'in ulaştığı ve öldürülmeden 31 dakika öncesine ait o görüntülerde, Cemal Kaşıkçı ve nişanlısının el ele başkonsolosluğa gittiği görülüyor.Güvenlik kamerası kayıtlarına göre Kaşıkçı ve Cengiz evlendikten sonra oturacakları Topkapı’daki siteden çıkıyor.Suudi Arabistan konsolosluğuna girmeden 1 saat öncesine ait görüntülerde Cemal Kaşıkçı nişanlısıyla beraber caddenin karşısına geçerek kameranın görüş alanından çıkıyor.
OLAY NEDEN ÖNEMLİ?
Kaşıkçı suikastıyla ilgili bu ve benzeri sorulara net bir cevap vermek mümkün olmasa da gelişmeler Suud yönetimini özellikle de 'reformist' ABD yanlısı Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı işaret ediyor. Kaşıkçı cinayetinde Riyad'ın parmağının netleşmesi, Ortadoğu'da dengeleri değiştirecek, özellikle Selman'ın girişimi ile ABD-Suudi Arabistan-İsrail arasındaki yeni dönemi de etkileyecek. Cinayetin siyasi sonuçlarının uzun yıllar tartışılacağını şimdiden söylemek mümkün. Özellikle ABD ve Avrupa başkentlerinin Kaşıkçı cinayetine ilişkin duruşları, fay hatlarının hareketleneceğinin göstergesi.
KAŞIKÇI'NIN DUBLÖRÜ GÖRÜNTÜLENDİ
Suudi Arabistan yönetimi, "Kaşıkçı arbedede öldü" dedi ancak yeni deliller cinayetin planlandığını gösterdi. Kimliğini gizli tutarak Reuters’a konuşan üst düzey bir Suudi yetkili, muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin Suudi Konsolosluğu'ndan çıkarılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yetkili, Kaşıkçı’nın yanlışlıkla öldürüldüğünü, cesedin binadan halıya sarılıp çıkarıldığını öne sürerek 15 kişilik ekibin İstanbul’a gelme nedenini açıkladı. Habertürk'ten Çetiner Çetin'in, konsoloslustan Cemal Kaşıkçı yerine onun kıyafatlerini giyip başka bir kişinin çıktığına ilişkin haberi de netlik kazandı. Kaşıkçı'nın yerine binadan çıkan ismin Suudi Arabistan'dan gelen ekipteki Muhammed M. Almadani olduğu belirlendi.
İDDİAYA GÖRE MÜZAKERE İÇİN GELMİŞLERDİ
Vatan gazetesinde yer alan habere göre yetkili, ifadesinde Suudi Krallığı’nın, muhalifleri müzakere ile barışçıl yollarla ülkeye getirme yönünde talimatı olduğunu 15 kişilik ekibin de bu nedenle İstanbul’a geldiğini söyledi. Ekibin amacı, başta Kaşıkçı’yı binaya girdiğinde ülkeye dönmeye ikna etmeye çalışmak, gerekirse İstanbul’da güvenli bir evde tutup Riyad’a dönmeyi reddetmesi halinde serbest bırakmaktı.
KAŞIKÇI BAĞIRINCA BOĞDULAR
Plan bu şekilde işlemedi ve iddiaya göre ekip talimatları aştı. Kendisine uyuşturucu verilip kaçırılacağını anlayan Kaşıkçı dışarıda kendini bekleyen ve bir saat içinde çıkmazsa yetkililere haber verecek biri olduğunu da söyledi. Kendisiyle konuşan Mahir Abdülaziz Mutreb’e diplomatik normları ihlal ettiğini belirterek, “Bana ne yapacaksınız? Kaçırmayı mı planlıyorsunuz?” dedi. Mutreb, “Evet seni uyutup kaçıracağız” yanıtını verdi. Kaşıkçı sesini yükseltince ekip panikledi, bağırmaması için ağzı kapatıldı ancak gazeteci, boğularak yaşamını yitirdi. Suudi yetkili, iddialarına Kaşıkçı’nın ‘halıya sarılıp’ İstanbul’daki yerel işbirlikçilerce konsolosluktan çıkarıldığını da ekledi.
KAŞIKÇI'NIN DUBLÖRÜ UÇTU, GİTTİ
1961 doğumlu olan Mustafa Muhammed M. Almadani’nin, Kaşıkçı’nın kıyafetlerini giyip Apple marka akıllı kol saati ve güneş gözlüğünü takarak konsolosluktan çıkmış gibi gösterildikten sonra Almadani’nin kıyafetleri Sultanahmet’te çöpe attığını da söyledi. Almadani, Atatürk Havalimanı’na Sky Prime Aviation’a ait jetle geldi, 03.41’de pasaporttan giriş yapıp Mövenpick Hotel’de kaldı. Tarifeli uçakla 00.18’de çıkış yaptı.
KAMERA KAYITLARI KANIT OLDU
Konsolosluktaki ekip Muhammed M. Almadani’nin Kaşıkçı kılığında binadan çıkışının göründüğü kamera kayıtlarını kanıt olarak gösterip Riyad’daki yönetime rapor yazdı. Kaşıkçı’nın Türk yetkilileri uyardığını duyunca onu serbest bıraktıkları ve yakalanmadan ülkeye döndükleri de ifadeye eklendi.
CEMAL KAŞIKÇI KİMDİR? NEDEN DÜNYA GÜNDEMİNDE?
Peki dünya gündemini bu kadar meşgul eden Cemal Kaşıkçı kim? Bu sorunun cevabı aslında cinayetin nedenini hatta siyasi sonuçlarının etkisini de açıklıyor. Öncelikle Cemal Kaşıkçı, Suud yönetimine muhalif bir isim. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 1958 tarihinde Medine’de hayata gözlerini açtı. İlk ve orta öğrenimini Suudi Arabistan’da bitirmesinin ardından, üniversite eğitimini 1982 tarihinde Indiana State Üniversitesi’nden İşletme yüksek lisans derecesi ile tamamlayarak mezun olmuştur. Kariyerine muhabir olarak adım atan Cemal Kaşıkçı; OKAZ, Al Sharq Al Awsat, Al Majalla ve Al Muslimoon başta olmak üzere pek çok günlük ve haftalık Arap gazetelerinde muhabirlik yaptı. Kaşıkçı, 1991 ve 1999 tarihleri arasında Al Madina isimli gazetede, "Yazı İşleri Müdürlüğü’’ ve "Genel Yayın Yönetmenliği Vekilliği" görevini üstlendi.
CEMAL KAŞIKÇI NEDEN KONSOLOSLUĞA GİTTİ?
Konsolosluk binasının önünde bekleyen Kaşıkçı’nın nişanlısı H.A. “Kaşıkçı’yla birlikte geçen cuma günü Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na gittiklerini, konsoloslukta evraklar hazırlanmadığı gerekçesiyle haftaya gelmelerinin söylendiğini” anlattı. Nişanlısı “Aynı akşam Londra’ya giden Kaşıkçı’nın daha sonra İstanbul’a döndüğünü ve bilgi almak için aradığı konsolosluktan ‘gelin, evraklar hazırlıyoruz’ diye bilgi verilmesi üzerine yeniden konsolosluğa gittiğini” demişti.
"ÇIKTI BEKLEMEYİN DEDİLER"
H.A., “Bana telefonları verdi, ‘Ben gireceğim, evraklarımı alıp çıkacağım. Bir şey olursa da hemen AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay ve Türk Arap Medya Derneği’ne haber verirsin’ dedi. İçeri girdi, birkaç saat haber gelmeyince Yasin Aktay’a, ardından Türk Arap Medya Derneği’ne haber verdim. Şu ana kadar kendisinden haber yok. Henüz bir gelişme yok. Konsolosluktan birileri kapı önünde ‘O zaten çıkmış, burada beklemenize gerek yok’ dedi” diye konuşmuştu.
CEMAL KAŞIKÇI KİMDİR?
Suudi gazeteci, köşe yazarı, yazar ve Al Arab News Channel'ın Genel Yayın Yönetmeni Cemal Ahmet Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de İstanbul'daki Suudi Arabistan konsolosluğuna girdi, bir daha da dışarı çıkmadı.
Cemal Kaşıkçı, 1958 yılında Medine'de doğdu. İlk ve orta eğitimini Suudi Arabistan'da tamamlayan Cemal Kaşıkçı, 1982'de Indiana State Üniversitesi'nden işletme yüksek lisans derecesi ile mezun oldu.
Cemal Kaşıkçı, Suudi Gazetelerinde muhabir olarak çalıştı. OKAZ, Al Sharq Al Awsat, Al Majalla ve Al Muslimoon da dahil olmak üzere çeşitli günlük ve haftalık Arap gazeteleri için bir muhabirlik yaptı. Al Madina'nın editörlüğünü ve genel yayın yönetmenliğini yapan Cemal Kaşıkçı, Afganistan, Cezayir, Kuveyt, Sudan ve Orta Doğu gibi ülkelerde yabancı medya kuruluşlarının muhabirliklerini yaptı.
Kayıp Gazeteci Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın önde gelen İngiliz gazetesi Arab News'de genel yayın yönetmeni yardımcısı olarak çalıştı.
Gazeteci Kaşıkçı, Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesinin yazı işleri müdürü oldu. Yazı işleri müdürü olarak görev süresi 52 gün sürdü. Gazetede bir dizi makalenin yayınlanmasının ardından Suudi Arabistan hükümeti tarafından kovuldu.
Bu olaydan sonra gönüllü olarak Londra'ya sürgüne gitti. İngiltere'de Al Faisal'ın ekibine danışman olarak katıldı. Daha sonra, Prens Turki Al Faysal El Saud'a medya danışmanı olarak hizmet verdi.
Nisan 2007'de Cemal Kaşıkçı, ikinci kez Al Watan'da yazı işleri müdürü olarak çalışmaya başladı. Kaşıkçı, 17 Mayıs 2010'da yeniden istifa etmek zorunda kaldı.
Onun ikinci istifasından sonra Cemal Kaşıkçı, Al Arab News Channel, MBC, BBC, El Cezire ve Dubai TV dahil olmak üzere, Suudi ve uluslararası kanallar için siyasi yorumcu olarak görev yaptı.
Türk Arap Medya Derneği, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan haber alamadıklarını duyurdu. Bu duyurunun ardından Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde bekleyen Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı H.A. yaptığı açıklamada, Kaşıkçı’yla birlikte geçen cuma günü Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na gittiklerini söyledi.
Konsoloslukta evraklar hazırlanmadığı gerekçesiyle kendilerine daha sonra gelmelerinin söylendiğini anlatan H.A, Kaşıkçı’nın konsolosluktan çıktığını, o akşam Londra’ya gittiğini ve önceki gün İstanbul’a döndüğünü söyledi.
Cemal Kaşıkçı'nın öldürülme videosu var mı? Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin üzerinden günler geçmesinin ardından bir çok video ortaya çıktı. Gündemin en önemli konularından biri olan Kaşıkçı cinayetinde soruşturma devam ediyor. Suudi Konsolosluğu'nda bir tim tarafından boğularak öldürülen Cemal Kaşıkçı'ya ait videolar ise internet ortamında sıkça aranıyor. İşte Kaşıkçı olayından videolar ve olayın tüm detayları.