Cemal Kaşıkçı kimdir? Cemal Kaşıkçı'yı kim öldürdü? Cesedi nerede?

Cemal Kaşıkçı kimdir, nerelidir? Cemal Kaşıkçı'ya ne oldu? Gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı kim öldürdü? Cesedi bulundu mu? Cemal Kaşıkçı'nın sır ölümünün ardından pek çok okur bu soruların yanıtını google gibi arama motorlarında araştırıyor. Cemal Kaşıkçı Prenses Diana'nın sevgilisi Dodi el Fayed'ın ve dünyaca ünlü zengin işadamı Adnan Kaşıkçı'nın yeğeniydi. Kaşıkçı Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girerken görülüyor fakat çıkarken görüntüleri yok. Cemal Kaşıkçı'yı öldürmek için özel bir ekip geldiği hatta Kaşıkçı için özel bir testere bile getirildiği iddia edilirken yazımızda Cemal Kaşıkçı'ya ne olduğu ve hayatına dair merak edilenleri derledik. İşte Cemal Kaşıkçı hakkındaki son dakika açıklamaları ve yaşamı...

Haberimizde 'Cemal Kaşıkçı kimdir? Kaç yaşında, aslen nerelidir? Cemal Kaşıkçı bulundu mu ve ya öldürüldü mü? Cemal Kaşıkçıya ne oldu? Cemal Kaşıkçı'yı kim öldürdü? Cesedi bulundu mu?' sorularıınyanıtını ve daha fazlasını bulabilirsiniz. Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı pek de yabancı olunmayan bir aileden geliyor. Dünyanın sayılı zenginleri arasında gösterilen Adnan Kahveci'nin yeğenidir. Ayrıca Camal Kaşıkçı Prenses Diana'nın sevgilisi Dodi el Fayed ile de akrabadır. Camal Kaşıkçı'nın amcası gazeteci Dodi el Fayed'da Paris'te şaibeli bir kazada hayatını kaybetmişti. Cemal Kaşıkçı'dan 2 Ekim gününden beri haber alınamıyor. Kamuoyunda pek çok iddia yer alıyor. Kaşıkçı'nın Konsoloslukta 15 kişilik bir ekip tarafından öldürüldüğü ve cesedinin ise parçalanarak binadan çıkarıldığı iddia ediliyor. Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya dair merak edilenler haberimizde derledik. Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na gelen ardından kendisinden haber alınamayan Cemal Kaşıkçı için Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman konsoloslukta arama izni verileceğini açıklamıştı. Cemal Kaşıkç'nın ortadan kaybolduğu gün ve ertesi günde konsolosluğun Türk çalışanlarına diplomatlar gelecek diye izin verildiği ve Türk çalışanların üzerlerine kamera ve ses kayıt cihazları takılarak çalıştırıldıkları açıklandı. İşte Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına dair merak edilen tüm ayrıntılar...

CEMAL KAŞIKÇI'YI KİM ÖLDÜRDÜ?

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı kimin neden öldürdüğü en çok merak edilen soru oldu. Cemal Kaşıkçı'yı kim öldürdüğün henüz kesinleşmezken Türk emniyeti cinayetin planlı olduğunu açıkladı

Reuters haber ajansına konuşan iki Türk yetkili, 2 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluğunda öldürüldüğünün değerlendirildiğini açıkladı.

Ajansa konuşan yetkili, "Türk polisinin ön değerlendirmesine göre, Bay Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın İstanbul konsolosluğunda öldürüldü. Biz cinayetin planlı olduğuna ve cesedin konsolosluk dışına çıkarıldığına inanıyoruz" dedi.

Aynı yetkililer, cinayetin nasıl işlendiği konusunda bir bilgileri olup olmadığına ilişkin ise açıklama yapmadı.

Muhalif gazetecinin köşe yazıları yazdığı Washington Post gazetesi ise Kaşıkçı'nın, "sırf bu cinayet için Türkiye'ye gelen bir tim tarafından öldürüldüğünü" yazdı.

Gazeteye konuşan bir Türk yetkili, "Suudi Arabistan'dan 15 kişilik bir ekibin geldiğine ve cinayetin planlı olduğuna inanıldığını" açıkladı.

CEMAL KAŞIKÇI'YA NE OLDU?

'Cemal Kaşıkçı kimdir?' sorusundan sonra 'Cemal Kaşıkçıya ne oldu?' sorusu gündemde. TÜRK ve Arap gazeteciler, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda alıkonulduğu iddia edilen Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’yla dayanışma için İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu’nun önünde dün gösteri yaptı. Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Kaşıkçı’nın konsolosluktan çıktığını gösteren herhangi bir kamera görüntüsü bulunmadığına dikkat çekerek, “Burada değilse bile özel bir arabayla kendi misafirhanelerine götürdüklerini düşünüyoruz ve geri getirip bırakmalarını istiyoruz” dedi.

CEMAL KAŞIKÇI'NIN CESEDİ BULUNDU MU? 

ÜRK ve Arap gazeteciler, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda alıkonulduğu iddia edilen Cemal Kaşıkçı'nın cesedi bulunmadı. 

CEMAL KAŞIKÇI NEDEN KONSOLOSLUĞA GİTTİ?

Konsolosluk binasının önünde bekleyen Kaşıkçı’nın nişanlısı H.A. “Kaşıkçı’yla birlikte geçen cuma günü Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na gittiklerini, konsoloslukta evraklar hazırlanmadığı gerekçesiyle haftaya gelmelerinin söylendiğini” anlattı. Nişanlısı “Aynı akşam Londra’ya giden Kaşıkçı’nın daha sonra İstanbul’a döndüğünü ve bilgi almak için aradığı konsolosluktan ‘gelin, evraklar hazırlıyoruz’ diye bilgi verilmesi üzerine yeniden konsolosluğa gittiğini” demişti.

"ÇIKTI BEKLEMEYİN DEDİLER"

H.A., “Bana telefonları verdi, ‘Ben gireceğim, evraklarımı alıp çıkacağım. Bir şey olursa da hemen AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay ve Türk Arap Medya Derneği’ne haber verirsin’ dedi. İçeri girdi, birkaç saat haber gelmeyince Yasin Aktay’a, ardından Türk Arap Medya Derneği’ne haber verdim. Şu ana kadar kendisinden haber yok. Henüz bir gelişme yok. Konsolosluktan birileri kapı önünde ‘O zaten çıkmış, burada beklemenize gerek yok’ dedi” diye konuşmuştu.

CEMAL KAŞIKÇI'NIN SON RÖPORTAJI 

BBC'de yer alan haberde, Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın, kaybolduğu 2 Ekim tarihinden 3 gün önce İngiltere'nin başkenti Londra'da bir konferansa katıldığı belirtildi. 

Kaşıkçı, konferans sonrası BBC'ye verdiği röportajda da, "Suudi Arabistan'da büyük bir değişim yaşanıyor. Bu daha önce hiç görmediğimiz bir şey. Eleştiri yapan gazeteciler tutuklanıyor. Tutuklananlar muhalif bile değil. Bu olaylar insanları korkutuyor." görüşünü aktardı. 

SUUDİ ARABİSTAN'A NEDEN DÖNMEDİ: Birçok arkadaşının sebepsiz tutuklandığını duyduğunu ve bu nedenle Suudi Arabistan'a dönmediğini dile getiren Kaşıkçı, "Ben sadece bir gazeteciyim. Konuşma, yazma özgürlüğüne sahip bir gazeteciyim. Washington Post gazetesi bana bir alan verdi ve ben de orada düşüncelerimi özgürce yazıyorum. Keşke bu fırsat bana kendi ülkemde verilseydi." ifadelerini kullandı. 

WASHINGTON POST BOŞ SÜTUNLA ÇIKTI

Cemal Kaşıkçı’nın yazarı olduğu Amerikan Washington Post gazetesi, dünkü sayısında Kaşıkçı’nın köşesini, kendi imzası altında “Kayıp bir ses” başlığıyla ve boş bir sütun olarak yayımladı. Ayrıca gazete, editoryal köşesinde de Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a bir çağrı yaparak, “Kaşıkçı’nın özgür ve işine devam edebilir durumda olduğunu” garanti etmesini istedi.

CEMAL KAŞIKÇI KİMDİR?

Suudi gazeteci, köşe yazarı, yazar ve Al Arab News Channel'ın Genel Yayın Yönetmeni Cemal Ahmet Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de İstanbul'daki Suudi Arabistan konsolosluğuna girdi, bir daha da dışarı çıkmadı. 

Cemal Kaşıkçı, 1958 yılında Medine'de doğdu. İlk ve orta eğitimini Suudi Arabistan'da tamamlayan Cemal Kaşıkçı, 1982'de Indiana State Üniversitesi'nden işletme yüksek lisans derecesi ile mezun oldu.

Cemal Kaşıkçı, Suudi Gazetelerinde muhabir olarak çalıştı. OKAZ, Al Sharq Al Awsat, Al Majalla ve Al Muslimoon da dahil olmak üzere çeşitli günlük ve haftalık Arap gazeteleri için bir muhabirlik yaptı. Al Madina'nın editörlüğünü ve genel yayın yönetmenliğini yapan Cemal Kaşıkçı, Afganistan, Cezayir, Kuveyt, Sudan ve Orta Doğu gibi ülkelerde yabancı medya kuruluşlarının muhabirliklerini yaptı.

Kayıp Gazeteci Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın önde gelen İngiliz gazetesi Arab News'de genel yayın yönetmeni yardımcısı olarak çalıştı.

Gazeteci Kaşıkçı, Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesinin yazı işleri müdürü oldu. Yazı işleri müdürü olarak görev süresi 52 gün sürdü. Gazetede bir dizi makalenin yayınlanmasının ardından Suudi Arabistan hükümeti tarafından kovuldu.

Bu olaydan sonra gönüllü olarak Londra'ya sürgüne gitti. İngiltere'de Al Faisal'ın ekibine danışman olarak katıldı. Daha sonra, Prens Turki Al Faysal El Saud'a medya danışmanı olarak hizmet verdi.

Nisan 2007'de Cemal Kaşıkçı, ikinci kez Al Watan'da yazı işleri müdürü olarak çalışmaya başladı. Kaşıkçı, 17 Mayıs 2010'da yeniden istifa etmek zorunda kaldı.

Onun ikinci istifasından sonra Cemal Kaşıkçı, Al Arab News Channel, MBC, BBC, El Cezire ve Dubai TV dahil olmak üzere, Suudi ve uluslararası kanallar için siyasi yorumcu olarak görev yaptı.

Türk Arap Medya Derneği, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan haber alamadıklarını duyurdu. Bu duyurunun ardından Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde bekleyen Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı H.A. yaptığı açıklamada, Kaşıkçı’yla birlikte geçen cuma günü Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na gittiklerini söyledi.

Konsoloslukta evraklar hazırlanmadığı gerekçesiyle kendilerine daha sonra gelmelerinin söylendiğini anlatan H.A, Kaşıkçı’nın konsolosluktan çıktığını, o akşam Londra’ya gittiğini ve önceki gün İstanbul’a döndüğünü söyledi.

“GELİN EVRAKLAR HAZIRLIYORUZ”

Kaşıkçı’nın İstanbul’a döndükten sonra bilgi almak için aradığı konsolosluktan “Gelin, evraklar hazırlıyoruz” diye bilgi verilmesi üzerine dün saat 13.30’da yeniden konsolosluğa gittiklerini belirten H.A. “Bana telefonları verdi, ‘Ben gireceğim, evraklarımı alıp çıkacağım. Bir şey olursa da hemen (AKP Genel Başkan Danışmanı) Yasin Aktay ve Türk Arap Medya Derneği’ne haber verirsin’ dedi. İçeri girdikten birkaç saat sonra haber gelmeyince saat 16.00 gibi Yasin Aktay’a, ardından Türk Arap Medya Derneği’ne haber verdim. Şu ana kadar kendisinden haber yok. Henüz bir gelişme yok. Konsolosluktan birileri bana, saat 18.00 civarı kapı önüne çıkıp ‘O zaten çıkmış, burada beklemenize gerek yok’ dedi.” ifadelerini kullandı.

BİN LADİN İLE RÖPORTAJI VAR

Cemal Kaşıkçı, 1980'lerde Usame Bin Laden'in serüvenini takip etti. Kaçıkçı, Ladin ile birkaç kez röportaj ve söyleşiler yaptı.

TRUMP'I ELEŞTİRDİĞİ İÇİN PROGRAMI YASAKLANMIŞTI

Aralık 2016'da Independent, Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistanlı yetkililer tarafından ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştirdiği için televizyonda program yapmasının yasaklandığını iddia etti.

Yaşanan son gelişmelerin ardından ülkesinden ayrılma kararı vererek Washington'da yaşamaya başlayan Cemal Kaşıkçı'nın Washington Post gazetesinde düzenli olarak yazılar kaleme aldı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a karşı muhalif yazılar yazan Cemal Kaşıkçı, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra ortadan kaybolmuştu.

Cemal Kaşıkçı, evrak işleri için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra ortadan kayboldu. Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamada Kaşıkçı'nın konsolosluk binasını terk ettiği iddia edilirken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bizdeki bilgilere göre hala konsolosluk binasında" açıklamasında bulundu.

TÜRK-ARAP MEDYA DERNEĞİ ÜYESİYDİ

Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasının ardından Suudi Arabistan Konsolosluğu'nun önünde beklemeye başlayan Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Cemal Kaşıkçı'nın Türk-Arap Medya Derneği'nin bir üyesi olduğunu belirterek, "Biz sürekli konsolosluğun önündeyiz ve olayı takip ediyoruz. Ana kapılardan dışarı çıkarılmadı, bir tünel varsa ve başka yere götürüldüyse onu bilemem ama biz şundan eminiz, yüzde 99 konsolosluğun içinde bekletiliyor" dedi.

Kışlakçı, Kaşıkçı'nın son iki yıldır Washington'da yaşadığını ancak İstanbul'a da sık sık geldiğini belirterek şunları söyledi: "Nişanlısıyla görüşmek için İstanbul'a geliyordu ve evlendikten sonra da sık sık gidip gelecekti. Cemal Bey ülkesini seven ve ülkesine saygı duyan bir gazeteciydi. Daha önceki kralla da arası çok iyiydi. Ancak Muhammed bin Selman gelince önceki kralın bütün ekibini tutukladı ve bütün aydın entelektüelleri hapsetti, Cemal Kaşıkçı da bir yazar olarak bütün bu politikalara karşıydı, o da tutuklanmıştı ancak daha sonra bırakılmıştı, bırakıldıktan sonra da ABD'ye yerleşti. Suudi Arabistan'da hakkında bir tutuklama kararı vs. yoktu.

'O ZATEN ÇIKMIŞ' DEDİLER

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice K. da konsolosluk önünde nöbet tutmaya başladı. Hatice K. ise olayla ilgili şunları anlattı: "Önceki gün saat 13.00'te birlikte geldik. Bana telefonları verdi, ‘Ben gireceğim, evraklarımı alıp çıkacağım. Bir şey olursa da hemen Yasin Aktay (AK Parti Genel Başkan Danışmanı) ve Türk Arap Medya Derneği'ne haber verirsin' dedi. İçeri girdi, birkaç saat haber gelmeyince 16.00 gibi Yasin Aktay'a, ardından Türk Arap Medya Derneği'ne haber verdim. Şu ana kadar kendisinden haber yok. Henüz bir gelişme yok. Konsolosluktan birileri bana, saat 18.00 civarı kapı önünde ‘O zaten çıkmış, burada beklemenize gerek yok' dedi. Buradan yurtdışına kaçırıldığını düşünüyorum." 

SEVİL ATASOY'DAN CEMAL KAŞIKÇI AÇIKLAMASI 

Adli Tıp uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na 2 Ekim'de girmesinden bu yana haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülüp cesedinin de parçalanması ihtimalini değerlendirdi. Atasoy, "Ceset parçalanırsa çok iz bırakır" dedi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda 15 kişilik tim tarafından öldürülüp cesedinin de parçalanarak yok edildiği iddiası üzerine Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün sorularını yanıtlayan Sevil Atasoy, kan izini yok etmenin mümkün olmadığını kaydetti. Özkök'ün sorularına Atasoy'un verdiği yanıtlar şöyle:

Sizin bir kitabınız var, “Mükemmel Cinayet Yoktur”. Ama konsolosluk olayı mükemmel bir cinayet gibi görünüyor...

“Hayır kesinlikle mükemmel cinayet değil. Mutlaka iz vardır. İçeri girip iyi bir araştırma yapıldığı takdirde Türk polisi bunu çözer.”

Cesedin parçalanarak çıkarılmış olması ihtimali var mı? 

“Sanmam. Ceset parçalanırsa çok iz bırakır.”

Silahla vurulmuş olması ihtimali nedir? “

Onu da sanmam. Hangi akıllı tabanca ile vurup ortalığı kan içinde bırakır...”

Kan izini yok etmek mümkün mü?

“Hayır. Bir küveti su ile doldurun. İçine bir damla kan damlatın, sonra onu yere dökün, oradan kan izi bulunur. Türk polisinin elinde bu imkânlar var.”

Bir insanı iz bırakmadan öldürmek mümkün mü?

“Çok zor. Yani kimyasal bir karışım zerk edersiniz, kalp krizi etkisi yapar. Ama o da anlaşılır.”

CEMAL KAŞIKÇI BULUNDU MU?

Kışlakçı, Cemal Kaşıkçı bırakılana kadar konsolosluğun önünde beklemeye devam edeceklerini, bugün Londra’da yarın da dünyanın farklı ülkelerindeki Suudi Arabistan konsolosluklarının önünde de eylemler düzenleneceğini vurguladı. Nobel ödüllü Tevekkül Karman ise Suudi Arabistan’ı “devlet terörü” uygulamakla suçladı. Twitter’da “mujtahidd” adıyla yazan ve Londra’da yaşayan bir Suudi prensin hesabı olduğu iddia edilen paylaşımlarda ise Kaşıkçı’nın çoktan Suudi Arabistan’a götürülmüş olduğu ve Türk yetkililerin de Kaşıkçı’yı geri almaya çalıştığı iddia edildi.

CEMAL KAŞIKÇI'NIN DAYISI ADNAN KAŞIKÇI KİMDİR? 

Türkiye'deki Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girdikten sonra kendisine ulaşılamayan Cemal Kaşıkçı Adnan Kaşıkçı'nın yeğenidir. 

Adnan Kaşıkçı 1935 yılında Mekke'de varlıklı bir ailede dünyaya geldi. Mısır İskenderiye'de iyi bir okulda eğitim gören Kaşıkçı, 17 yaşında ABD'de Kaliforniya Devlet Üniversitesi'nde Ekonomi Bilimleri okumaya başladı. Ardından Palo Alto'da bulunan Stanford Üniversitesi'ne geçti. ABD'de yaşadığı süre içinde birçok devlet kurumu ve kişilerle ilişkisini geliştirdi. 50'li yılların sonuna doğru otomobil firmaları temsilciliği yapmaya başladı. Yurduna dönünce, 20 yaşında, ülkesinin ordusuna Amerikan kamyonları sağlayan bir sözleşmeye imza attı.

SAVAŞ ARAÇLARINA İLGİSİ ARTTI

Kaşıkçı, komisyonunu tahsil etti ve aralarında Chrysler ve Rolls Royce da bulunan, Suudi Arabistan'da çok sayıda Amerikan ve İngiliz otomobil firmasının temsilciliğini üstlendi. 1961 yılında 25 yaşına geldiğinde kendi ülkesinden Soraya adlı bir kızla evlendi ve onunla birlikte beş çocuk sahibi oldu. ABD'nin değer verdiği savaş araçlarına ilgisi artan Kaşıkçı, Kaşıkçı'nın sonraki on yıl içinde sadece bu işe soyunan Amerikan şirketlerinden yarım milyar dolar tahsil ettiği söyleniyor. 50'den fazla şirkete sahip olan Kaşıkçı, Lüxenburg tescilli Triad Holding Corporation adlı şirketi iki erkek kardeşiyle birlikte kurdu. Merkezi Salt Lake City'de bulunan Triad America adlı bir diğer holding, Kaşıkçı'nın ABD'deki işlerini denetliyordu.

PARTİLERİYLE 70'Lİ YILLARA DAMGA VURDU

Kazancının bir ksımı rüşvetlerden bir kısmı da komisyonlardan oluşan Adnan Kaşıkçı, bundan sonraki yıllarda İspanya'da Marbella'da ya da "Nebile" adlı yatında verdiği çok masraflı ve patronların katıldığı partilerle adından söz ettirdi. 70'li yılların sonunda, uluslararası silah ticareti daha sıkı bir denetim altına alındı ve büyük silah işlerinde politikacılar büyük rol oynamaya başladı. Kaşıkçı ilk karısından boşandığı 1974 yılından dört yıl sonra, İtalyan Lamia Biancolini ile evlendi ve bir çocuk sahibi oldu.

ABD KAŞIKÇI İLE ANLAŞMA YAPMAKTAN VAZGEÇTİ

Kaşıkçı'nın petrol işi gerileyince yeni iş kolları aramaya başladı ve 90'lı yılların başında serveti neredeyse yarılanmıştı. Seksenli yılların sonunda Kaşıkçı'nın İran-Contra olayına bulaştığı anlaşılınca, Kaşıkçı iş hayatında ilk kez bir kriz noktasına geldi. Olayda, Amerikalılar İran devletinin ABD'ye açılmasını sağlamak amacıyla İran'a silah satmışlardı. Bu işten elde edilen paraların da Nikaragua'daki hükümete karşı savaşan Contra'lara aktarıldığı anlaşıldı. Ayrıca, Kaşıkçı'nın Filipinler'in başkanı Ferdinand Marcos ile birlikte, başkanın zimmetine geçirdiği vergi gelirlerini el altından piyasaya sürdüğüne yönelik ipuçları çoğalınca, Amerikan hükümeti Kaşıkçı, ile işbirliği yapmaktan vazgeçti. Bunun üzerine 1989'da Kaşıkçı, üç ay gözaltında tutulduktan sonra, ABD'ye teslim edildi.

HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR KALDIRILDI

Yaşananların ardından Adnan Kaşıkçı, New York'taki lüks evinde bilgisayar aracılığıyla kontrol altında tutulma cezasına çarptırıldı. 1990 yazında New York'ta bir mahkeme, Filipin devlet malını kötüye kullanmak suçlamasını kaldırarak, Kaşıkçı'yı akladı. Suudi Arabistanlı iş adamı kirli/şüpheli işlerine karşın, uluslararası jet sosyete partilerinin eskisi gibi, sevilen bir konuğu olmaya da devam etti. İş adamı Adnan Kaşıkçı yaşamını sürdürdüğü Londra'da 6 Haziran 2017'de 81 yaşında öldü.

Cemal Kaşıkçı'nın dayısı Adnan Kaşıkçı'nın yeğeni Dodi El Fayed de Lady Diana ile birlikte suikaste kurban gitmişti. Paparazilerden kaçmak isteyen alkollü şoför, yolu karıştırdı ve hızla bir tünele girerken kaza yaptı. Kazada Diana, Dodi ve şoför hayatlarını kaybetti.

Kazadan canlı kurtarılan Diana'nın koruması ise, kazadan sonra tanık koruma programı ile gizlenecek ve ondan da bir daha haber alınamadı.

Dodi El Fayed'in ailesi kazanın bir suikast olduğunu iddia etse de kraliyet ailesinin karşısında bu iddialarını kanıtlamayı başarmaları mümkün olmadı.

Cemal Kaşıkçı kimdir, nerelidir? Cemal Kaşıkçı'ya ne oldu? Gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı kim öldürdü? Cesedi bulundu mu? Cemal Kaşıkçı'nın sır ölümünün ardından pek çok okur bu soruların yanıtını google gibi arama motorlarında araştırıyor. Cemal Kaşıkçı Prenses Diana'nın sevgilisi Dodi el Fayed'ın ve dünyaca ünlü zengin işadamı Adnan Kaşıkçı'nın yeğeniydi. Kaşıkçı Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girerken görülüyor fakat çıkarken görüntüleri yok. Cemal Kaşıkçı'yı öldürmek için özel bir ekip geldiği hatta Kaşıkçı için özel bir testere bile getirildiği iddia edilirken yazımızda Cemal Kaşıkçı'ya ne olduğu ve hayatına dair merak edilenleri derledik. İşte Cemal Kaşıkçı hakkındaki son dakika açıklamaları ve yaşamı...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Cemal Kaşıkçı'nın cesedi nerede?
Ahmed Asiri kimdir? Cemal Kaşıkçı cinayetinde emri veren Ahmed Asiri ne ceza alacak?
Cemal Kaşıkçı zehirlenerek öldürüldü iddiası doğru mu? İlaç mı verildi? İşte Cemal Kaşıkçı cinayeti

Güncel Haberleri