Çavuşoğlu: Değerli dostum Lavrov ile görüşmeye hazırım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, Rusya ile gerilimi düşürmek istediklerini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus RİA Novosti ajansına verdiği demeçte Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz ay Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Lavrov'la bir araya geldiklerini hatırlatan Çavışoğlu, "Orada yaklaşık bir saatlik bir görüşme oldu. Değerli dostum Lavrov'la buluşma konusunda benim için bir sorun yok" dedi.

Elimizden geleni yaptık

Ajansa verdiği demeçte geçtiğimiz yıl Kasım ayında Rusya ile yaşanan uçak krizine de değinen Çavuşoğlu, "Türkiye hiçbir zaman çatışmayı körüklemeye çalışmadı. Aksine, talihsiz bir şekilde gerçekleşen bu olayın çözülmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Böyle bir olay yaşandığı için üzgünüz. Rusya bizim için önemli bir ortak" ifadelerini kullandı.

Rusya'ya yaptırım uygulamayan tek NATO ülkesiyiz

Rusya'nın uçak krizi nedeniyle Türkiye'ye uyguladığı ekonomik yaptırımları eleştiren Çavuşoğlu, "Maalesef, Rusya, Türk vatandaşlarına yönelik bazı kararları, yaptırımları kabul etti. Sivil halk, işadamları, öğrenciler de yaptırımlara maruz kaldı. Bu iyi bir şey değil" dedi.

Türkiye'nin Rusya'ya yaptırımlara katılmadığını hatırlatan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Rusya'ya yaptırımlara dahil olmayan tek NATO ülkesi Türkiye. Moskova'nın attığı tüm adımlara rağmen, buna yanıt vermedik. İnanıyoruz ki, bir gün aklıselim galip gelecek ve ilişkileri normalleştireceğiz."

Diğer taraftan Çavuşoğlu, krizden çıkmak için Rusya ile Türkiye arasındaki diplomatik kanalların açık tutulması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Çavuşoğlu'ndan ABD ve İngiltere Dışişleri Bakanları ile 'Cenevre' görüşmesi
Lavrov: PYD Cenevre görüşmelerine katılmalı
Çavuşoğlu: YPG Suriye görüşmelerinde olamaz

Güncel Haberleri