Büyükelçi Şekeroğlu: Türkler saldırganlarla karşılaşmadı

Mali'nin Başkenti Bamako'da bir otele El Kaide ile bağlantılı El Murabitun grubunun düzenlediği silahlı saldırıda THY görevlisi 7 Türk'ün de bulunduğu öğrenilmişti. Bamako Büyükelçisi Hikmet Renan Şekeroğlu yaptığı açıklamada Türklerin saldırganlarla karşılaşmadığını söyledi.

Mali'nin Başkenti Bamako'da uluslararası bir otele düzenlenen saldırıda 170 kişi rehin alınmıştı. Saat 17.40 itibariyle saldırganların elinde rehine kalmazken, 18 kişi öldürüldü.

Büyükelçi konuştu

Konuyla ilgili konuşan Bamako Büyükelçisi Hikmet Renan Şekeroğlu ,Türk personelin saldırganlarla karşılaşmadığını; ekibin en kısa sürede Türkiye'ye dönmelerinin sağlanacağını belirtti.

Büyükelçi Şekeroğlu A Haber’in canlı yayınında şunları söyledi:

"Türklerin en kısa zamanda Türkiye'ye dönmeleri sağlanacak. Diğer arkadaşımız da içeriden sağ salim çıkarsa herkes ailelerine sağ salim ulaşacaktır. Şu anda yürütülen bir operasyon var. Güvenlik güçleri katların güvenliğini sağlayarak yukarı doğru ilerliyorlar. Operasyon sürüyor. Saldırıyı gerçekleştiren kişiler üst katlara çekildi. Saldırganların kim oldukları bilinmiyor."

"Türkler saldırganlarla karşılaşmadı"

Bizim arkadaşlarımız otelin daha alt katlarındaydı. Son arkadaşımız da onlara yakın bir odadaydı. Kurtulanlar, saldırganlarla yüz yüze gelmediler. Kendi odalarından çıkarıldılar. Saldırıyı üstlenen resmi bir örgüt adı yok ancak güvenlik makamları ve siyasi çevreler bölgede aktif olan bazı radikal cihatçı örgütleri üzerinde duruyor. Ancak kesin bilgi yok.

Kriz merkezi oluşturuldu

Mali'de yaklaşık 500 Türk vatandaşı var. Çok fazla Türk vatandaşı yok. Ülke bütününde iç savaş benzeri bir durum yok. Vatandaşlarımızın bu günlerde özellikle dikkatli olmalarında fayda var ancak ülkede son dönemde bir istikrar var. Olayı duyar duymaz otelin bulunduğu bölgeye gittik gittik. Otelin yakınında kriz merkezi oluşturuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Mali'de kurtulan hostes Lütfiye Deniz Kıvrak babasını aradı
THY'nin 6'ncı personeli de serbest
Mali'de otel basan teröristler 18 kişiyi öldürdü

Güncel Haberleri