Bursa Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı son durum (2018 seçim sonuçları)

Bursa Cumhurbaşkanı oy oranı sandıkların sayılmaya başlamasıyla belli oluyor. Genel Seçim 2018'de Bursa'dan partiler en kadar oy çıktığını, hangi Cmumhurbaşkanı adayının önde olduğunu ve milletvekili dağılımlarını karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Bursa'da oy kullanan yaklaşık 1 milyon 850 bin seçmen Cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Doğu Perinçek arasından tercihini yaparak oylarını verdi. Peki Bursa seçim sonuçlarında son durum nedir? Partiler kaç milletvekili çıkardı? 24 Haziran seçimlerinden son haberleri ve oy oranlarını karar.com'dan takip edebilirsiniz.

Bursa cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranları belli oldu. 24 Haziran Genel Seçimlerinde sandıkların sayılmasıyla birlikte Bursa'dan çıkan sonuçlar da açıklandı. Peki Bursa'daki yaklaşık 1 milyon 850 bin seçmen oyunu kimden yana kullandı? Cumhurbaşkanlığı için aday olan isimlerden Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Doğu Perinçek arasından kimin önde olduğunu ve daha fazla oy çıktığını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Bursa'lı seçmenler cumhurbaşkanlığı oy oranını, milletvekilli dağılımlarını ve ayrıntılı seçim sonuçlarını sitemizden öğrenebilirler. İşte Bursa seçim sonuçlarından tüm detaylar ve son dakika gelişmeler.

BURSA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ OY ORANI

Türkiye'de seçim heyecanı sürüyor. Bursa'da oy veren seçmenler sonuçları merakla bekliyor. Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçimi için tercihini yapan Bursalılar, oy oranlarına göre kimin önde olduğunu ve daha çok oy aldığını araştırmaya başladı. AK Parti ile MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan mı? yoksa CHP'nin Adayı Muharrem İnce mi daha fazla oy aldı? Bursa cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranlarını ve seçim sonuçlarından tüm detayları karar.com'dan görebilirsiniz. 

1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti %54,0 oy oranıyla 11 milletvekili, CHP %26,7 oy oranıyla 5 milletvekili çıkarmıştı.

 
 

BURSA OY ORANLARI VE SEÇİM SONUÇLARI 2018

Tüm yurtta olduğu gibi Bursa'da da genel seçim sonuçları merakla bekleniyor. Hangi partinin ve adayın daha çok oy oranına ulaştığını sayfamızdan öğrenebilirsiniz. 24 Haziran seçimlerinde AK Parti ile MHP Cumhur İttifakı olarak seçime katılırken, CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi ise Millet İttifakı olarak seçime katılmıştı. Bursa'lı seçmenler Genel Seçim 2018 oy oranlarını ve seçim sonuçlarını yazımızda paylaştığımız link üzerinden öğrenebilirler.

1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %43,86 , Cumhuriyet Halk Partisi %27,95 , Milliyetçi Hareket Partisi %17,68 ve Halkların Demokratik Partisi %5,51 oy oranları ile Bursa ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu. 

BURSA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLLERİ

1 Kasım seçim sonuçlarına göre, AK Parti Bursa'dan 11 milletvekili çıkarmıştı. Aralarında Mehmet Müezzinoğlu, Efkan ala gibi sonradan bakanlık yapan isimlerinde bulunduğu liste şöyle: 

Mehmet Müezzinoğlu

Efkan Ala

Emine Yavuz Gözgeç

Cemalettin Kani Torun

Hüseyin Şahin

İsmail Aydın

Zekeriya Birkan

Hakan Çavuşoğlu

Bennur Karaburun

Muhammet Müfit Aydın

Osman Mesten

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLLERİ

Lale Karabıyık

Ceyhun İrgil

Orhan Sarıbal

Erkan Aydın

Nurhayat Altaca Kayışoğlu

MHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ 

İsmet Büyükataman

Kadir Koçdemir

2018 Bursa seçim sonuçlarını belirleyecek en önemli etmen partilerin 24 Haziran seçimlerinde gösterdikleri milletvekilleri ve kaçıncı sıradan gösterilecekleridir. Parti parti Bursa milletvekili adayları şöyle: 

BALIKESİR AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hakan Çavuşoğlu

Mustafa Esgin

Refik Özen

Emine Yavuz Gözgeç

Ahmet Kılıç

Gülten Kapıcıoğlu

Sadettin Cangül

Arif Çelenk

Muhammed Erdoğan

Arif Bekir Dangaç

Efkan Ala

Osman Mesten

Vildan Yılmaz Gürel

Zafer Işık

Muhammet Müfit Aydın

Atilla Ödünç

Ahmet Yelis

Selda Meriç

Burcu Yaran

İsmail Özkan

BURSA CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Lale Karabıyık

Erkan Aydın

Nurhayat Altaca Kayışoğlu

Kayıhan Pala

Özgür Erdursun

Gürkan Esen

Zafer Yıldız

Serken Öztürk

İbrahim Mart

Aytaç Şahin

Orhan Sarıbal

Yüksel Özkan

Mustafa Şenyurt

Süleyman Ayyıldız

Şahin Sevinç

Meral Altuntaş

Kemal Atan

BURSA MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İsmet Büyükataman Yüksek 

Kadir Çitil Üniversite

Enver Yılmaz

Mehmet Ali Adak

Ali Osman Memiş

Yasemin Meriç

Korkut Aktaş

Necati Çelik

Şenay Uslu Doğan

Ahmet Balsüzen

Mustafa Hidayet Vahapoğlu

Tevfik Topçu

Fevzi Zırhlıoğlu

Erol Sönmez

Hayati Bedir

Timur Özdemir

Edibe Bilge Arıcıoğlu

Muhammet Lütfi Taşçı

Ümit Kaplan

Celal Çekil

BURSA HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Yüksel Aygün

Mehmet Emin Adıyaman

BURSA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İsmail Tatlıoğlu

Sami Bilge

Yüksel Selçuk Türkoğlu

Yüksel Yılmaz

Abdullah Alagöz

Sermin Özensoy

Üstün Tunalıgil

Özgür Şimşek

Ayhan Tayfur

Merve Asa

Ahmet Kamil Erozan

Hasan Toktaş

Adnan İslamoğulları

Serpil Arslantürk

Ali Ekber Can

Betül Bayraktar Orhan

İsmail Şenol

Yavuz Bülbül

Fazlı Seyis

Özgehan Koçer

BURSA SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Gökhan Gerçek 

Burak Çelik 

Elif Sultan Şendöl

Ali Öncel 

Hamza Gürsel

Cengiz Arslan

Doğan Özbüyük

Göksel Rüstem Karakuzu

Rabia Imamaj

Yunus Emre Özbilen

Mehmet Atmaca

Fikret Bayram

Ebrar Gülsüm Aygün

Hamza Aygün

Salih Kocatepe

Karyağdı Berkeli

Selahattin Afşar

Rabia Örnek

Cuma Yıldırak

Can Tatar 

İLÇE İLÇE BURSA SEÇİM SONUÇLARI 2018

Bursa seçim sonuçlarını takip edebileceğiniz haberlerimizden ilçelerdeki seçim sonuçlarını da bulabilirsiniz. Aşağıdaki linke tıklayarak Bursa'nın ilçelerindeki partilerin oy oranlarını görebilirsiniz. 

Büyükorhan oy oranları ve seçim sonuçları

Gemlik oy oranları ve seçim sonuçları

Gürsu oy oranları ve seçim sonuçları

Harmancık oy oranları ve seçim sonuçları

İnegöl oy oranları ve seçim sonuçları

İznik oy oranları ve seçim sonuçları

Karacabey oy oranları ve seçim sonuçları

Keles oy oranları ve seçim sonuçları

Kestel oy oranları ve seçim sonuçları

Mudanya oy oranları ve seçim sonuçları

Mustafakemalpaşa oy oranları ve seçim sonuçları

Nilüfer oy oranları ve seçim sonuçları

Orhaneli oy oranları ve seçim sonuçları

Orhangazi oy oranları ve seçim sonuçları

Osmangazi oy oranları ve seçim sonuçları

Yenişehir oy oranları ve seçim sonuçları

Yıldırım oy oranları ve seçim sonuçları

BBP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YELİS OYUNU BURSA'DA KULLANDI

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili adayı Ahmet Yelis, aday olduğu Bursa 2. bölgede bulunan Akıncı Türk İhsan Dikmen İlkokulunda oyunu kullandı. Cumhur İttifakı nedeniyle AK Parti sıralarında Bursa’dan aday olan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, kendi bölgesi olan Yıldırım ilçesinde Akıncı Türk İhsan Dikmen İlkokulunda oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Yelis, "Akıncı Türk İlkokulumuzda oyumuzu kullandık. İnşallah ülkemiz, insanımız tüm insanlık için hayırlı olacak sonuçları Allah nasip eder. Tüm seçmenlerimize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

BURSA TARİHÇESİ

Bilimin ışığında, arkeolojik kaynaklar Bursa İli ve çevresini 8500 yıl ile tarihlendirmektedir. Orta Avrupa ve Balkan kültürünü oluşturan ilk tarım toplulukların yerleşik düzene geçmelerinde bu bölgenin etkili olduğu konusunda bilgi vermektedir. Bursa da kuzeybatı Anadolu’nun tarih öncesi geçmişine ışık tutan çok sayıda höyük bulunmaktadır.  Prehistorik dönemde insanların yaşadıkları köyler olan bu höyüklerden yaklaşık 30 adedi tespit edilmiş durumdadır. Orhangazi-Ilıpınar Höyükte Neolitik Çağa, Yenişehir-Menteşe Höyükte Kalkolitik Çağa, Nilüfer-Akçalar Aktopraklık Höyükte Geç Neolitik-Erken Kalkolitik Çağa, İnegöl Höyükte ise Erken Tunç Çağına ait kalıntı ve buluntulara rastlanılmıştır.

M.Ö.1200 yıllarında Anadolu’da hüküm süren Hitit Devletinin yıkılması ile meydana gelen otorite boşluğu nedeniyle Bursa bölgesi, Balkanlardan Anadolu’ya giren Bityn ve Tynin gibi toplulukların istilasına uğramış, bu akraba topluluklar daha sonraları birleşerek bölgede Bithynia krallığını kurmuşlardır. Bithiynialılar; o yıllarda İran üzerinden Anadoluya gelip Lydia Devletini yıkan ve M.Ö. 513/512 yıllarında Bithynia bölgesini ele geçirip Byzantıon’u (eski İstanbul) kuşatan Perslerin hakimiyeti altında kalmıştır. Güney sınırı bugünkü Mustafakemalpaşa İlçesi yakınlarından başlayan kuzeyde ise Marmara ve Karadeniz kıyılarına kadar uzayan bölgeye antik çağda Bithynia adı verilmiştir. Bölgenin daha güneyi ise Mysia antik bölgesi içerisinde kalmaktadır. Antik çağın iki önemli bölgesinde toprakları bulunan Bursa ve çevresi sadece kuzeyden değil güneyden de istilalara uğramış, bu istilalar sonucunda yörede çok sayıda koloni kentleri kurulmuştur. M.Ö. 5-3.yüzyıllar arasında daha ziyade İon şehirleri tarafından kurulan bu kentler bölgede mevcut bir çok antik kentin ve günümüz modern şehirlerinin temelini oluşturmuştur. Bu antik kentlerin en önemlileri; Nikaiae-İznik, Kios-Gemlik, Otroia -Yenişehirde, Apameia-Mudanya, Kremastis-Karacabey, Adriani- Orhaneli, Miletepolis-M.K.Paşa ve Apollonia-Gölyazı’dır.

M.Ö. 545-333 yılları arasında Pers hakimiyeti altına giren bölge, M.Ö. 333 den sonra Persleri yenerek Anadolu’yu ele geçiren III.Alexander (B.İskender) hakimiyeti ile tanışmış ve onun  kısa süren yaşamı sonrası oluşan Hellenistik dönem krallıkları arasında I.Nikomedes (M.Ö.279-250) zamanında Bithynia Krallığına bağlanmıştır. Bugünkü Bursa şehrinin temelini oluşturan antik Prusıa kenti ise Bithynia krallarından I.Prusias (M.Ö.228-185) tarafından kurulmuş, adını bu kraldan almıştır. Tarihte Prusia Ad Olympum olarak anılan şehir Olympum takısı ile Olympos (Uludağ) eteğinde kurulmuş Prusias’ın kentini ifade etmektedir. Bu şekilde Kral Prusias’ın adını taşıyan diğer kentler olan Prusias Ad Mare (Gemlik) Prusias Ad Hypum (Düzce) kentlerinden ayırt edilmiştir. Bithynia Krallığı IV.Nikomedes (M.Ö.74)’in vasiyeti ile Roma Devletine bağlanmış, bu tarihten sonra Roma’nın Asya’daki eyaletlerinden biri olmuştur.

M.S II. yüzyıldan itibaren Bursa çevresi Hıristiyanlar için çok önemli bir bölge olmuş, bugünkü Uludağ’ın değişik bölgelerinde M.S. 5.yy.dan itibaren sayıları 50’yi geçen kilise ve manastır kurulmuştur. Tarihte Olympos, Oros Ton Kalegeron adı verilen, içinde barındırdığı kilise ve manastırlardan dolayı Keşişdağı, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde Ruhban Dağı ve son olarak 1925 yılında  Uludağ adını almıştır. Hıristiyanlar için önemli bir inanç merkezi olan İznik de  325 yılında I. Konsül, 787’de VII. Konsül toplanmıştır.

Türkler Bursa bölgesine ilk olarak 1080 yılında gelmiştir.1087-1097 yılları arasında Selçuklular tarafından ele geçirilen İznik bu yıllar arasında Anadolu Selçuklu Devleti’nin başkenti olmuştur.

1299 yılında Söğüt’te kurulan Osmanlı Beyliği toprakları arasına İnegöl, Bilecik, Yenişehir ve İznik civarını katar. Osmanlıların bölgedeki etkisi 1302 yılından itibaren görülmeye başlanmıştır.1308 yılında yüksek surlarla çevrili Bursa’yı kuşatan Osmangazi’nin kuşatması fethe kadar devam etmiştir.1324 yılında kuşatma sırasında yaşamını yitiren Osmangazi’nin yerine kuşatmaya Orhangazi devam eder.

Bursa, yıllarca süren kuşatma sonrasında yardım alamayınca  06 Nisan 1326 yılında, Orhangazi’ye teslim oldu. Orhan Gazi Bursa’yı Başkent yaparak babası Osmangazi’nin mezarını Hisar semtinde Saint Elia Manastırının bulunduğu yerde yapılan gümüş kümbetli  türbeye defneder.

Bu dönemde Osmanlılar surla çevrili Hisar içine yerleşirler. Osmanlı Devletinin ilk parası Osman Gazi döneminde basılmıştır. Bursa yedi yüzyıl sürecek dünyaya yön veren cihan İmparatorluğunun ilk başkenti olmuştur.1327 yılında Orhangazi tarafından Hisar içinde “Bey Sarayı” adı verilen sarayı; Hisar dışında Orhan Camii, İmaret ve hamam yaptırılmıştır. 

Orhan Gazi’nin 1362 yılında vefatı üzerine I. Murad Hüdavendigar başa geçmiş ve Bursa’da bir çok imar faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Bu dönemde Çekirge’de kendi adı ile anılan cami, medrese, imaret, hamam ile Hisar içindeki Şahadet Camii yapılmıştır. I. Murad şehzadeliği döneminde 1361 yılında Edirne’yi fethettikten sonra devam eden savaşlar dolayısıyla çoğunlukla Edirne’de kaldı fakat başkent Bursa’dan taşınmadı.

1389 yılında Kosova’da Haçlı Seferlerine karşı kazanılan büyük zaferden sonra savaş alanını gezerken Sırp asker tarafından hançerlenerek şehit edildi. İç organları şehit edildiği yerde Kosova da inşa edilen bir türbeye gömülmüş, naaşı Çekirge Semtinde bulunan türbesine defnedilmiştir. I.Murad’ın yerine Osmanlı tahtına Yıldırım Bayezıd (1389-1402) geçmiştir. Yıldırım döneminde Ulu Cami, Yıldırım Semtinde Cami, Medrese, Han, Hamam, Darüşşifa ve bir de Zaviye inşa edilmiştir.

Yıldırım Bayezıd 1402 yılında Ankara Savaşı’nda yenilince, Timur Batı Anadolu’yu almış, Timur’un orduları Bursa’ya gelerek şehri tahrip etmişlerdir. Timur’un çekilmesinden sonra Bayezıd’ın oğulları arasında çıkan taht kavgaları sırasında Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından şehir kuşatılmış ancak ele geçirilememiştir.

1403 yılında Yıldırım Bayezıd’ın ölümüyle, kardeşler arasında 10 yıl süren taht kavgaları sonucunda  Çelebi Sultan Mehmed (1402-1421)  1413 yılında Osmanlı Devleti’nin başına geçmiştir. Çelebi Mehmed Fetret Döneminin olumsuz etkilerini silmiş, Devleti yeniden inşa ederek, babası Yıldırım Bayezıd döneminde kurulan deniz kuvvetlerini güçlendirerek  1416 yılında ilk defa Venediklilerle savaşmıştır. Diplomatik ilişkiler geliştirilerek Avrupa’ya ilk Osmanlı elçileri gönderildi. Bursa’yı imara başlamış ve Hacı İvaz Paşa’ya “Yeşil Külliye”yi inşa ettirmiştir.

 II. Murad (1421-1451) tahta geçince Bursa’nın imar çalışmalarına devam etmiş ve Muradiye Külliyesini yaptırmıştır. II. Murad devrinde Padişahlar Edirne de oturmaya başlamışlardır. 1448 yılında II. Kosova Savaşında, dedesi Murad Hüdavendigar’ın şehit olduğu topraklarda tam bir zafer kazanarak devletin sınırlarını genişletmiştir.

1453’te İstanbul’un fethi ile saltanat merkezi İstanbul’a taşınmıştır. Siyasi ve kültürel önemini kaybeden Bursa medreseleri, tekkeleri, alimleri, bilim ve İslam aleminin, çarşıları ile ticaretin, şair ve sanatçıları ile sanatın merkezi olmuştur. Osmanlı’nın ilk başkenti olan Bursa başkent Edirne ve İstanbul’a taşındıktan sonra da “manevi başkent“ olarak etkisini sürdürmüştür. 1481 yılında Fatih Sultan Mehmet’in vefatı ile küçük oğlu Cem Sultan (1459-1495) ve II. Bayezid arasında başlayan taht kavgasında Cem Sultan Bursa da Padişahlığını ilan ederek hutbe okutmuş, para bastırmış ve fetva verdirmiştir. Cem Sultan’ın 18 gün süren saltanatı II. Bayezid tarafından dağıtılmıştır. Cem Sultan ailesi ile Halep üzerinden Hicaz’a hac döneminde hacca gitmiştir.1482’de Rodoslu Şövalyelerin daveti ile Rodos Şövalyeleri ile anlaşan Cem Sultan 1495 yılında Roma da vefat etmiş, naaşı Bursa da Muradiye Türbelerinde  bulunan kardeşi Şehzade Mustafa’nın yanına gömülmüştür. Bursa da Osmanlıyı kuran ve İmparatorluğa hazırlayan altı padişahın türbesi bulunmaktadır. Başkentin İstanbul’a taşınması ile Bursa dede toprağı olarak şehzadelerin ve annelerinin ebedi istirahaatgahı olmuştur.

Kurtuluş savaşı yıllarında 8 Temmuz 1920 tarihinde Yunanlılar tarafından işgal edilen Bursa iki yıl Yunanlıların işgalinde kalmıştır. Bursa’nın işgali tüm ülkede büyük üzüntü yaratmış, TBMM’de kürsünün üzerine Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşuna kadar kalmak üzere siyah bir örtü örtülmüştür. Mehmet Akif ERSOY Bursa’nın işgal altında olmasından duyduğu üzüntü ile “Bülbül” şiirini yazmıştır. 11Eylül 1922 tarihinde büyük mücadeleler sonucunda işgalden kurtarılan Bursa bağımsızlık yolunda atılmış en önemli adım olan Mudanya Mütarekesine ev sahipliği yapmıştır.  Büyük Taarruz’da kazanılan zafer sonucunda İtilaf Devletleri ateşkes çağrısında bulunarak Mudanya Mütarekesi yada Mudanya Bırakışması 11 Ekim 1922 tarihinde Mudanya da imzalanmıştır. Mudanya Mütarekesi zaferle sonuçlanan Kurtuluş savaşının bağımsızlık yolunda atılan önemli adımlarından olmuştur. Cumhuriyet döneminde kendini yeniden yapılandırmış, mübadeleler ile büyük bir nüfus hareketliliği yaşamıştır. Osmanlı döneminde tarım ve ticaret merkezi olma özelliğini Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan sanayi kuruluşları ile geliştirmiş, 1935 yılında Bursa Merinos Fabrikası Atatürk tarafından açılmıştır. Atatürk 17 Ekim 1922 ilk kez Bursa’ya gelmiş, Cumhuriyet ile birlikte yapılan yeniliklerin toplumdaki etkilerini araştırmak ve ekonomik alanda yeni atılımlar gerçekleştirmek amacıyla Bursa’yı 18 defa ziyaret etmiştir.

HANGİ İLDEN KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKACAK?

Bir ilden meclise girecek milletvekili sayısı söz konusu ilin nüfusuna göre belirlenmektedir. YSK'nın açıkladığı listeye göre illerin milletvekili sayıları şu şekildedir:

ADANA 15

ADIYAMAN 5

AFYONKARAHİSAR 6

AĞRI 4

AKSARAY 4

Balıkesir 3

Balıkesir 36

Balıkesir 16

ARDAHAN 2

ARTVİN 2

AYDIN 8

BALIKESİR 9

BARTIN 2

BATMAN 5

BAYBURT 1

BİLECİK 2

BİNGÖL 3

BİTLİS 3

BOLU 3

BURDUR 3

BURSA 20

ÇANAKKALE 4

ÇANKIRI 2

ÇORUM 4

DENİZLİ 8

DİYARBAKIR 12

DÜZCE 3

EDİRNE 4

ELAZIĞ 5

ERZİNCAN 2

ERZURUM 6

ESKİŞEHİR 7

GAZİANTEP 14

GİRESUN 4

GÜMÜŞHANE 2

HAKKARİ 3

HATAY 11

IĞDIR 2

ISPARTA 4

İSTANBUL 98

İZMİR 28

KAHRAMANMARAŞ 8

KARABÜK 3

KARAMAN 3

KARS 3

KASTAMONU 3

KAYSERİ 10

KİLİS 2

KIRIKKALE 3

KIRKLARELİ 3

KIRŞEHİR 2

KOCAELİ 13

KONYA 15

KÜTAHYA 5

MALATYA 6

MANİSA 10

MARDİN 6

MERSİN 13

MUĞLA 7

MUŞ 4

NEVŞEHİR 3

NİĞDE 3

ORDU 6

OSMANİYE 4

RİZE 3

SAKARYA 7

SAMSUN 9

ŞANLIURFA 14


SİİRT 3

SİNOP 2

ŞIRNAK 4

SİVAS 5

TEKİRDAĞ 7

TOKAT 5

TRABZON 6

TUNCELİ 2

UŞAK 3

VAN 8

YALOVA 3

YOZGAT 4

ZONGULDAK 5

Bursa Cumhurbaşkanı oy oranı sandıkların sayılmaya başlamasıyla belli oluyor. Genel Seçim 2018'de Bursa'dan partiler en kadar oy çıktığını, hangi Cmumhurbaşkanı adayının önde olduğunu ve milletvekili dağılımlarını karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Bursa'da oy kullanan yaklaşık 1 milyon 850 bin seçmen Cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Doğu Perinçek arasından tercihini yaparak oylarını verdi. Peki Bursa seçim sonuçlarında son durum nedir? Partiler kaç milletvekili çıkardı? 24 Haziran seçimlerinden son haberleri ve oy oranlarını karar.com'dan takip edebilirsiniz. 

Bursa Cumhurbaşkanı oy oranı sandıkların sayılmaya başlamasıyla belli oluyor. Genel Seçim 2018'de Bursa'dan partiler en kadar oy çıktığını, hangi Cmumhurbaşkanı adayının önde olduğunu ve milletvekili dağılımlarını karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Bursa'da oy kullanan yaklaşık 1 milyon 850 bin seçmen Cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Doğu Perinçek arasından tercihini yaparak oylarını verdi. Peki Bursa seçim sonuçlarında son durum nedir? Partiler kaç milletvekili çıkardı? 24 Haziran seçimlerinden son haberleri ve oy oranlarını karar.com'dan takip edebilirsiniz.

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kocaeli seçim sonuçları 2018: Cumhurbaşkanlığı oy oranları Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı?
YSK Mersin Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı: Merin seçim sonucu 2018 son durum ne?
İl il ilçe ilçe seçim sonuçları 2018 | 24 Haziran seçimleri tüm illerin sonuçları ve oy oranları

Güncel Haberleri